Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kevätaurinko paljastaa tuulilasin kunnon

17.4.2019 - Tuoteuutiset

Vaikka aurinko mukavasti valaiseekin ajomatkaa, on se myös armoton mittari tuulilasin kunnolle. Naarmut, rasva ja lika tulevat esiin ja lisäävät häikäistymisriskiä.

Samalla kun putsaat lasit sekä sisä- että ulkopuolelta, tarkistathan pyyhkijöiden kunnon. Pyyhkijänsulat kannattaa vaihtaa säännöllisesti ja viimeistään silloin, kun ne alkavat jättää lasiin likaisia kohtia.Rikkinäiset sulat voivat naarmuttaa lasia.

Jos tuulilasiin on tullut kivenhakkaumia tai irronneista nastoista pieniä reikiä, kannattaa tuulilasin kunto tarkistuttaa ammattilaisella. Katsastuskonttorikin on aiempaa tarkempi siitä, että tuulilasissa ei ole näkökenttää haittaavia halkeamia. Pienikin särö saattaa laajentua yllättävän nopeasti.

Tuulilasissa olevan pienen reiän tai naarmun voi toisinaan korjata. Silloin ei koko lasia tarvitse vaihtaa, vaan ammattilainen korjaa jäljen ja ajaminen jatkuu turvallisesti. Koko lasin vaihtaminen parantaa näkyvyyttä yllättävän paljon.

Tiesithän, että TaskuTurva on oiva apu tuulilasin korjaukseen ja vaihtamiseen. Jos sinulla on Turvan Liittokasko tai lasivakuutuksellinen Turvakasko, voit hoitaa lasivahingon kätevästi. Lasin korjaus onnistuu rahaa käyttämättä ja vaihtokin pelkän omavastuun hinnalla.

Lue lisää tuulilasin korjauksesta ja vaihtamisesta
Lue lisää, miten käytät TaskuTurvaa

Lähde: Liikenneturva

Katso myös: