Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Varaudu ajoissa hyvä autoilija - ensilumi voi pyryttää jo viikonloppuna

23.10.2018 - Tuoteuutiset

Ensimmäinen lumipyry voi eteläisessä Suomessakin pyryttää jo viikonloppuna, ennustaa Ilmatieteen laitos. Jos siis aiot autoilla loppuviikosta, varaudu viisaasti liukkauteen ja vaihda talvirenkaat ajoissa.

Talvirengaspakko on Suomessa joulukuun alusta helmikuun loppuun. Lain mukaan nastallisia talvirenkaita saa käyttää 1. marraskuuta – 31. maaliskuuta tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin. Nastarenkaita saa kuitenkin käyttää muunakin aikana, jos keli sitä edellyttää. Nastattomia talvirenkaita saa käyttää ympäri vuoden.

Ajoneuvossa huonot renkaat ovat suuri riskitekijä. Tarkasta talvirenkaiden kunto ennen asennuttamista ja hanki tarvittaessa uudet. Talvirenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään kolme milliä, mutta suositeltava urasyvyys on kaksinkertainen: vähintään kuusi milliä. Tarkista vaihdon yhteydessä myös ilmanpaineet.

Älä riskeeraa

Kelin ollessa todella liukas, älä lähde liikenteeseen kesärenkailla. Pyydä kyyti kaverilta, joka ehti rengasliikkeeseen ennen sinua, hyppää julkisiin tai hätätilanteessa ota mieluummin taksi kuin aiheuta vaaratilanne liikenteessä.

Mikäli autoilet itse jo talvirenkailla, huomaa, että kaikilla niitä ei ole. Varaa siirtymiin enemmän aikaa ja hellitä kaasujalkaa. Näin säästetään parhaimmillaan ihmishenkiä. Autot saa nypittyä ojista ja pellit oiottua, mutta ihmisiä ei aina pystytä pelastamaan tai korjaamaan.

Jos liikut pyörällä, ei talvirenkaat ole siinäkään pahitteeksi.

Mikäli vahinko kuitenkin sattuu

Kaskovakuutus auttaa hädässä näissäkin tilanteissa. Turvan hätäpalvelun (24h) numerosta 01019 5111 voit tilata hinauksen paikalle. Sieltä saat myös ohjeet matkan jatkamisesta.

Mikäli autolle aiheutui vaurioita, tulee siitä tehdä vahinkoilmoitus. Vahinkoilmoituksen voit kätevimmin tehdä Turvan verkkopalvelussa tai soittamalla korvauspalveluumme p. 01019 5108.

Katso myös: