Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

1.12. avautuu joulukalenterista myös talvirengaspakko

1.12.2017 - Tuoteuutiset

Talvirengaspakko alkaa lain mukaan samana päivänä kuin joulukalenterin ensimmäinen luukku aukeaa.

Vaikka suurin osa autoilijoista onkin huolehtinut talvikumit alle jo aiemmin syksyllä, nyt on syytä vaihtaa myös niiden, jotka ovat esimerkiksi Etelä-Suomen lauhojen säiden vuoksi voineet vielä hyvin ajella kesärenkailla. Joten jos talvirenkaat lymyilevät vielä varastossa, ne on nyt alle laitettava, jos tänään mielii liikenteeseen.

Suomen teillä on lainmukainen talvirengaspakko välillä 1.12.-28.2. Myös renkaiden täytyy olla tyydyttävässä kunnossa; hyväksytty urasyvyys on vähintään 3 millimetriä. Suositeltavaa kuitenkin on, että uusien renkaiden hankintaa harkittaisiin jo alle 5 millimetrin renkaisiin. Nastarenkaissa tulee lisäksi huolehtia siitä, että nastamäärät ovat mahdollisimman tasaiset eri renkaiden suhteen. Kulunein nastarengas ei saa poiketa yli 25%:a siitä renkaasta, jossa nastoja on eniten.

Huomaathan, että kesärenkaiden käyttö talvirengaspakon aikaan tai huomattavan huonokuntoisilla renkailla ajo voi vaikuttaa myös kaskon korvaukseen alentavasti, mikäli vahinkotapauksessa katsotaan, että väärällä rengaskäytöllä on ollut vaikutusta vahingon syntyyn. Eli tämänkin vuoksi, tarkistathan renkaasi, vaihda ne ajoissa ja varaudu talviliikenteeseen aina maltilla!

Katso myös: