Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Tulivuorenpurkaus ja matkasuunnitelmat

27.11.2017 - Tuoteuutiset

Tulivuorenpurkaus ja siihen usein liittyvät maanjäristykset aiheuttavat usein inhimillistä tuskaa. Se voi myös sekoittaa pahoin lentoliikenteen ja matkustajan suunnitelmat.

Tulivuorenpurkauksen osuessa matkasi varrelle on matkanjärjestäjä tai kuljetusyhtiö ensisijainen korvausvastuullinen. Kannattaa siis seurata matkatoimiston ja lentoyhtiön tiedotteita. Jos lentoyhtiö muuttaa tulivuorenpurkauksen vuoksi aikatauluja, on lentoyhtiö vastuussa korvauksesta matkustajille.

Matkustajavakuutuksesta korvataan vakuutusehtojen mukaisesti matkasairaus tai -tapaturma, matkan keskeytyminen matkasairauden tai -tapaturman takia ja matkalta myöhästyminen.

Matkalta myöhästymisellä tarkoitetaan sitä, että vakuutettu ei ehdi lento-, laiva-, juna- tai linja-automatkansa alkamispaikkaan tai etukäteen hankitun jatkoyhteyden alkamispaikkaan.

Myöhästyminen korvataan, kun se aiheutuu sen vuoksi, että vakuutetun kuljetukseen tarkoitettu yleinen kulkuneuvo myöhästyy tai sen kulku estyy sään, luonnonmullistuksen, teknisen vian, liikenneonnettomuuden tai rikollisen teon vuoksi vakuutetun käyttämä yksityinen kulkuneuvo joutuu liikenneonnettomuuteen.

Vakuutuksesta ei korvata myöhästymistä, jos vakuutettu ei ole lähtenyt matkalle riittävän ajoissa huomioon ottaen olosuhteet, jotka vallitsevat ennen matkan alkamista.

Katso myös: