Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Turva lahjoittaa etsivän työn verkostolle ja uudelle lastenklinikalle

21.12.2016 -

Turvan joululahjoitukset menevät tänä vuonna Tampereen etsivän työn verkostolle ja uudelle lastenklinikalle.

Se nousee Taysin kampukselle Teiskontien viereen vuonna 2019, ja klinikan rakentaminen alkaa ensi huhtikuussa.

Lahjoituksilla sairaalasta tehdään mukavampi paikka niin lapsille kuin heidän vanhemmilleen, kertoo projektipäällikkö Susanna Lohiniemi Tampereen Lastenklinikan Tuki Ry:stä.

Rahalla hankitaan esimerkiksi sairaalan tiloihin pelejä, leluja ja lasten huonekaluja.

– Ehkäpä myös sairaalaklovnit saadaan paikalle useammin lasten riemuksi, Lohiniemi vihjaa.
Keräyksen tuottoja aiotaan käyttää myös vastasyntyneiden teho-osastolle rakennettaviin lasiseinäisiin moduleihin. Seinät voisivat olla älylasia, jotka on mahdollista tummentaa.

– Hoitaja saisi kerralla himmennettyä lasit, jos jotain dramaattista tapahtuu. Näin lapset ja perheet saisivat myös yksityisyyttä tarvittaessa.

Uuden klinikan myötä myös vanhempien mahdollisuudet yöpyä sairaalassa yhdessä pikkuistensa kanssa paranevat. Lohiniemi muistuttaa, että se on tärkeää myös lasten terveydelle.

Turva tekee hankkeen kanssa yhteistyötä myös jatkossa.

– Terveys on jokaiselle tärkeä asia. Sen merkityksen tajuaa parhaiten, kun sen menettää. Lasten terveys on omaakin tärkeämpää. Tällä osallistumisella voimme toivottavasti omalta osaltamme helpottaa pienten potilaiden ja heidän perheidensä arkea, Turvan toimitusjohtaja Minna Metsälä kommentoi.

Etsivä työ auttaa nuoria

Turvan Tampereen etsivän työn verkostolle antamalla lahjoituksella toteutetaan syrjäytyneille ja syrjäytymisuhanalaisille nuorille kulttuuri- ja liikuntapalveluita yli 500 tuntia – jokaiselle vuoden 2017 päivälle reilu tunti päihteetöntä ja mukavaa yhdessäoloa.

Rakkaus ja yhteinen hyvä kuuluvat joulun sanomaan, mutta monelle nuorelle ja nuorelle aikuiselle nämä eivät ole itsestäänselvyyksiä. Koulu- ja työmaailman ulkopuolelle jääminen, turvallisten sosiaalisten verkostojen puuttuminen tai yhteiskunnallinen osattomuus ovat liian monelle arkipäivää.

– Haluamme Turvassa auttaa lahjoituksellamme tuen tarpeessa olevia nuoria ja nuoria aikuisia, jotka ovat vailla läheisiä ja turvallisia ihmissuhteita ja joilla on riski joutua opintojen ja työelämän ulkopuolelle, kertoo Metsälä

Etsivän työn verkostojen kautta nuorille tarjotaan elokuva- ja teatterielämyksiä sekä yhdessä liikkumista kuntosalikäyntien tai höntsypassien merkeissä. Toiminnalla pyritään tarjoamaan nuorille yhteisöllisyyden luomia elämyksiä ja yhteistä toimintaa.

Katso myös: