Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kiitollisena

31.12.2019 - Satu Rinta-Jaskari

Istun pimenevässä illassa glögilasi kädessä ja pohdin kulunutta vuotta. Päällimmäisenä tunnen suurta kiitollisuutta. Turvalla on takanaan hieno kymmenen vuotta kestänyt jakso Minna Metsälän luotsaamana. Ja nyt tuntuu hyvältä rakentaa tulevaisuutta yhdessä uuden toimitusjohtajamme Ville Raunion kanssa.

Turva täyttää ensi vuonna 110 vuotta. Takana on pitkä historia, joka on edellyttänyt meiltä muuttumista asiakkaan odotusten ja tarpeiden mukana. Tätä uudistumiskykyämme tarvitsemme erityisesti nyt. Meillä on käynnissä suuri vuosia kestävä uudistushanke, joka mahdollistaa toiminnan merkittävän uudistamisen joka tasolla. Olemme yhdessä muutosmatkalla, jossa työ on murroksessa ja syntyy aivan uusia toimenkuvia, kuten chatbot-kuiskaaja tai robottimallintaja. Turvassa automaatio on lisääntynyt vähitellen, eikä se ole henkilöstölle mikään pelkoa aiheuttava asia, vaan tuo aidosti helpotusta ja tukea työhön. Kokemusta monien uudenlaisten tehtävien hoidosta ei ole, vaan opettelemme niitä yhdessä ja kasvatamme niihin osaajia.

Onnistuaksemme tarvitsemme laajasti mukaan ihmisiä eri liiketoiminta-alueilta. Sieltä löytyvät ne oman alueensa asiantuntijat, jotka tunnistavat sujuvammat toimintatavat ja keinot hyödyntää uudistuvien työkalujen mahdollisuudet. Kaiken tämän hyörinän keskellä olemme löytäneet henkilöstöstämme mahtavasti uudenlaista potentiaalia. Eikä mikään voita sitä silmien tuiketta, kun onnistumme ponnistelun tuloksena, oli sitten kyse käyttöönotosta, koulutuksesta tai asiakkaan palautteesta.

Tunnistin joulun alla ympärilläni melkoisen kiireen ja tohinan. Kaikki oli saatava valmiiksi, ennen kuin voi päästää irti ja jäädä ansaitulle lomalle. Mutta kannattaisiko juuri silloin rauhoittaa tahtia ja keskittyä aivan tärkeimpiin asioihin. Joskus myös kannattaa puhua hiljempaa tai sanoa vähemmän, kun haluaa erityisesti saada viestinsä perille.

Niin kotona kuin töissäkin ihmissuhteet vaativat työtä ja tarkkailua, keskustelua ja sopimista. Sitä joutuu myös kurkistamaan peiliin ja tarkistamaan, mitä sieltä näkyy. Joskus riittää pysähtyminen ja arvostava kuunteleminen, ja taas on kaikilla helpompi hengittää. Näin vuoden vaihtuessa voisi asettaa itselleen tavoitteen olla vaikkapa tänään juuri se ihminen, jonka kohtaamisesta tulee muille hyvä olo.

Ja palatakseni vielä kiitollisuuden aiheisiin. Ihan kaikkein kiitollisin olen lukuisista työtovereistani. Voi sitä erilaisuuden ja osaamiseen kirjoa, joka teistä löytyy. Ja mikä lämpö ja tuki. Meillä todellakin toteutuu yksi arvoistamme: Hymyile, olet Turvassa.

Ihanaa aloittaa uusi vuosikymmen juuri teidän kanssanne, turvalaiset ja hyvät asiakkaamme. Te tuotte työllemme merkityksen.

Satu Rinta-Jaskari

Kirjoittaja on Turvan liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja.

Katso videolta, kuinka rakentuu uudistunut Turva!


Katso myös: