Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Turvan monimuotoiset työtehtävät

2.8.2019 - Matti Keskinen

Mitä sinulle tulee mieleen, kun luet työpaikkailmoituksia ja vastaan tulee fraasi ”monimuotoiset työtehtävät”? Ajatteletko mahdollisesti kahvinkeiton lisäksi myös pyyhkiväsi toimistopintoja vai ajatteletko ensinnä ottavasi haltuun kahden tittelin tehtävät? Tässä tarinani monimuotoisen työn teosta Turvassa!

Turvaan alun perin hakiessani hain siis sovellusvastaavan tehtävään, joka vastasi erityisen hyvin opintojani paperilla. Ymmärsin ilmoituksesta, että haussa oli työntekijä, joka pystyy vastaamaan verkkopalvelujen osien toiminnasta, tekemään vianmääritystä asiakaspalautteiden pohjalta ja osallistumaan uusien toiminnallisuuksien testaamiseen ennen käyttöönottoa.

Kuitenkin hyvin pian aloitettuani kävi esimiehen kanssa jutellessa ilmi, että roolini tiimissä tulee varmuudella muuttumaan: IT-kentällä ja –kehityksessä on tulossa suuria muutoksia ja käytännön työtehtävät sekä sitä myötä myös nimike tulevat varmasti muuttumaan matkan varrella.

Ensin pääsin koeajallani kiinni Turvan sähköisten palveluiden rakenteisiin ja toimintaperiaatteisiin sekä testaamaan näiden tietämystä tekemällä firman sisäistä IT-tukea. Pian päädyin jo kuitenkin kokeilemaan siipiäni sähköisten järjestelmien muutosten testaamisessa yhdessä järjestelmäntoimittajien vastinparien kanssa. Samalla sain myös mahdollisuuden päästä tekemään aiemmista töistäni tuttuja videoleikkaus- ja animaatiotöitä viestinnän ja markkinoinnin tarpeisiin, ensin omatoimisena ehdotuksena ja myöhemmin ihan tilauksina talon sisältä.

Startup- ja toiminimiyrittäjän taustani (ja oma kiinnostus tietysti) soveltui myös Turvan sisäiseen asiantuntijuuden koulutusohjelmaan, jossa pääsin kuulemaan, kokemaan sekä pohtimaan firman sisäisiä toimia, taloutta sekä erityisesti tulevaisuudenkuvia. Ja tämä kaikki jo ensimmäisen vuoden aikana!

Muutostahti ei ota laantuakseen, vaan seuraavan kahden vuoden aikana tiedossa onkin täysin upouusiin järjestelmiin siirtyminen. Samalla muuttuu myös verkon palveluiden tukikanavat, ongelmatilanteet, koko hoito. Samalla työtehtävät ainakin tulevat muuttumaan uusien prosessien tullessa käytännön arkeen. Onneksi rento ilmapiiri, kannustaminen kehittymiseen sekä kokeneemmat työkaverit auttavat työtehtävien laajentumisen myötä tulevissa lisähaasteissa, eikä uusien asioiden oppimista tarvitse sitä myöten pelätä!

Matti Keskinen
Kirjoittaja on Turvan sovellusasiantuntija

Katso myös: