Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
11.2.2024

Turvan vuosi 2023: alan parasta palvelua, vakavaraisuutta ja uudistumista

Vuosi 2023 oli Keskinäiselle Vakuutusyhtiö Turvalle vakaan kasvun vuosi. Kokonaistulos oli Turvan historian toiseksi korkein ja liikevaihto ennätyslukemissa. Myös yhtiön vakavaraisuus on vahvalla tasolla.

Mies ja nainen halaavat puutarhassa omenavati kädessä

Alan tutkitusti tyytyväisimmät asiakkaat

Vuonna 2023 Turva osoitti kykyä uudistua, kehittyä ja palvella asiakkaitaan muuttuvassa toimintaympäristössä. Turva saavutti EPSI Ratingin vuosittaisessa asiakastyytyväisyystutkimuksessa vakuutusalan ykköspaikan sekä henkilö- että yritysasiakkaiden kategoriassa. Henkilöasiakkaiden puolella voitto oli jo historian kahdestoista, yrityspuolella tutkimuksessa oltiin mukana nyt ensimmäistä kertaa. Turva erottui tuloksissa tasaisesti asiakastyytyväisyyden eri osa-alueilla: tuotteen laadussa, palvelun laadussa, rahanarvoisuudessa ja asiakkaan yleisessä kokemuksessa.

Digitaalisia palveluitaan voimakkaasti kehittämällä yhtiö on pystynyt haastamaan alan isompia toimijoita.

”Vahinkovakuutusalalla digitaaliset palvelut yleistyvät, ja meidän asiakkaamme odottavat mutkatonta asiointia ja persoonallista palvelukokemusta alati digitalisoituvassa maailmassa monessa eri kanavassa. On hienoa huomata, että olemme onnistuneet tässä siirtymässä vastaamaan noihin odotuksiin samalla tinkimättä alan parhaasta palvelusta”, Turvan toimitusjohtaja Ville Raunio iloitsee.

Jatkuvassa NPS-asiakassuosittelumittauksessa (Net Promoter Score) Turvassa asioineiden suositteluindeksi oli myös erinomainen 64,8.

Kasvun avainluvut 2023 *)

 • Vakuutusmaksutulo: 146,8 M€ (140,9 M€ v.2022)

 • Liikevaihto: 150,9 M€ (132,9 M€ v.2022)

 • Yhdistetty kulusuhde: 95,9 % (97,2 % v. 2022)

 • Liikevoitto: 11,8 M€ (-2,1 M€ v. 2022)

 • Kokonaistulos: 19,5 M€ (-20,8 M€ % v. 2022)

 • Omistaja-asiakasalennusten määrä: 10,8 M€

 • Vakavaraisuussuhde 258 % (269 % v. 2022)

 • Henkilöasiakkaita vuoden lopussa 220 981, yritysasiakkaita 10 901, ammattiliittoja asiakkaina 42

Vuonna 2023 Turva kasvoi vakaasti ja osoitti vahvaa vakavaraisuutta. Turvan vakuutusmaksutulo oli 146,8 miljoonaa euroa, ja kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 4,2 prosenttia. Liikevaihto oli ennätykselliset 150,9 miljoonaa euroa, liikevoitto 11,8 miljoonaa euroa ja käyvin arvoin laskettu kokonaistulos Turvan historian toiseksi korkein: 19,5 miljoonaa euroa.

Turva on asiakkaidensa omistama, keskinäinen yhtiö. Siksi tulosta ei jaeta osakkeenomistajille, vaan sillä vahvistetaan yrityksen vakavaraisuutta, kehitetään palveluita ja jaetaan etuina omistaja-asiakkaille. Vuonna 2023 omistaja-asiakasalennusten määrä oli 10,8 miljoonaa euroa.

Digipalvelut kasvattivat suosiotaan

Digitaalisten palveluiden suosio jatkoi kasvuaan: mutkatonta asiointia tarjoavaa TaskuTurva-mobiilisovellusta oli vuoden 2023 loppuun mennessä ladattu yhteensä jo 155 000 kertaa, ja sen kehittämistä jatkettiin asiakkaiden tarpeita ja toiveita kuunnellen. Digikehittämiseen panostettiin myös tuotteiden ja järjestelmien uudistushankkeessa, julkaisemalla uudistettu turva.fi-verkkosivusto sekä henkilö- ja yritysasiakkaiden verkkopalvelut, ja edistämällä paperittoman palvelun ja e-laskujen käyttöönottoa.

Kulttuurityötä, itsetutkiskelua ja uusi visio

Turva saavutti vuonna 2023 Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen viidennen kerran. Saavutus kertoo ”Hymyile, olet Turvassa” -arvon elämisestä todeksi, henkilöstön omistautuneisuudesta ja toiminnan pitkäjänteisestä ja osallistavasta kehittämisestä. Hyvä konkreettinen esimerkki tästä oli Turvan vaiheikas ja antoisa kulttuuritutkimusmatka, joka alkoi yrityskulttuuritutkimuksella ja jatkui työpajoilla, joissa huimat 80 % turvalaisista osallistui yhteisen yrityskulttuurin kehittämiseen. Työskentelyn tuloksena rakentui Turvan uusi visio: Hymysi arvoinen Turva.

Vastuullisesti uudistuen

Vastuullisuustyössään Turva tavoittelee myönteistä vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan ja ympäristöön. Vastuullisuus tarkoittaa yhtiölle alan parasta huolenpitoa omistaja-asiakkaista, vahvaa vakavaraisuutta, oikein toimimisen kulttuuria, ekologista kestävyyttä ja kotimaisuutta.

Vuosina 2021–2023 vastuullisuus oli yksi Turvan kärkihankkeista, ja sen aikana kartoitettiin vastuullisuuden nykytila, laadittiin kehityssuunnitelmia ja määriteltiin Turvan vastuullisuusohjelman 2023–2025 painopisteet:

 1. 1.

  Parasta arjen turvaa

 2. 2.

  Kohti kestäviä valintoja

 3. 3.

  Vakavaraisena valmiina auttamaan

 4. 4.

  Hymyä, huolenpitoa ja huippuosaamista

Turvan pääkonttorille on myönnetty Green Office -sertifikaatti, ja vuonna 2023 Turva laati tiekartan oman toiminnan hiilineutraaliuteen. Turvan liiketoimintaperiaatteita ja vakuutustoiminnan sekä sijoitustoiminnan tavoitteita täsmennettiin ja julkaistiin Turvan vastuullisuussivusto.

Ammattiliittojen kanssa toteutettiin vuoden aikana useita yhteisiä vastuullisuustekoja: muun muassa Ammattiliitto Pron kanssa toteutettiin 8 myyttiä työuupumuksesta -podcast ja sekä Insinööriliiton että Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto Sool Ry:n kanssa järjestettiin hymyilyttävämpää työelämää edistävät Hymykisat. Joululahjoituksena Turva lahjoitti yhteensä 100 000 euroa neljälle eri kohteelle: Mieli ry:lle, Suomen luonnonsuojeluliiton Itämeri-työhön, Ukrainan lapsille UNICEFin kautta ja Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän ruoka-aputoimintaan.

Vastuullisuuden kärkihanke päättyi vuoteen 2023, mutta työ vastuullisuuden saralla jatkuu Turvassa määrätietoisesti eteenpäin.

*) Tiedot ovat vielä tilintarkastamattomia.