Mökki turvaan talveksi valvontajärjestelmällä

Vaikka mökille ei tee mieli talvella lähteä, kannattaa mökkiä pitää silmällä ympäri vuoden. Jos mökillä on sähkö, se onnistuu helposti etänä erilaisilla valvonta- ja hälytysjärjestelmillä.

Valvontajärjestelmä valvoo puolestasi

Perinteisestä murtohälyttimestä on harvoin iloa mökillä, jos sireenin ulvontaa ei ole kukaan kuulemassa. Mökille kannattaa hankkia sellainen hälytinjärjestelmä, joka ohjaa hälytyksen suoraan mökin omistajan kännykkään tai sähköpostiin.

Valvonta- ja hälytysjärjestelmät eivät luonnollisestikaan estä kesämökin ryöstöä, mutta niiden avulla voidaan saada nopeasti tieto tapahtuneesta. Murtoja tapahtuu eniten syksyisin. Jos murto huomataan vasta seuraavan kevään ensimmäisellä mökkireissulla, on hyvin epätodennäköistä, että tekijöitä saadaan enää kiinni.

Kehittyneimmillä järjestelmillä voidaan kännykän välityksellä laittaa joko kaikki tai vain yksittäiset laitteet mökillä päälle. Murtovarkaita voi yrittää hämätä tekemällä mökistä silloin tällöin asutun näköisen esimerkiksi kytkemällä pihavalot päälle.

Seuraa etänä myös mökin lämpötilaa

Jos mökille on asennettu vesiputket, ne saattavat pitkien kylmien jaksojen aikana jäätyä ja haljeta. Silloin auttaa, jos mökin sisälämpötilaa pystyy seuraamaan vaikkapa kännykän välityksellä ja jos lämmityksen voi kytkeä etänä päälle. Valvontajärjestelmän voi säätää hälyttämään lämpötilan muutosten lisäksi myös vesivahingosta, jotka ovat yleisimpiä mökkivahinkojen aiheuttajia. Tieto hälytyksestä voidaan ohjata myös suoraan vartiointi-, huolto- tai kunnossapitoyhtiöön, jolloin korjaustoimenpiteet saadaan nopeasti käyntiin.

Säästä vakuutusmaksuissa

Turvalaitteita käyttämällä voi myös säästää vakuutusmaksuissa. Esimerkiksi Turvassa vapaa-ajan asuntoon asennettu laaja turvalaite, rikosilmoitinjärjestelmä, turvalukko sekä vesivuotoilmaisin voivat alentaa vakuutusmaksua. Kysy vakuutusmaksualennuksista asiakaspalvelustamme, numerosta 01019 5110, tai laske hinta verkkokaupassa.

Myös perusasiat kuntoon

Mökkivarkauksia voi estää myös muulla keinoin kuin sähköisellä valvonnalla. Kaiken a ja o on kunnollinen lukitus ja vara-avaimen huolellinen piilotus. Mökillä ei kannata säilyttää mitään varastamisen arvoista, ja se on syytä kertoa myös varkaille: jätä verhot auki, jotta voro näkee, ettei anastettavaa ole.

Vakuutukset kuntoon

Mökkiä ei millään saa täydellisesti suojaan varkailta eikä kaikkeen voi ennalta varautua, minkä vuoksi kannattaakin laittaa vakuutukset kuntoon ennen talven tuloa. Laske ja osta mökillesi vakuutus verkkokaupasta.


Sinua saattavat kiinnostaa myös: