Miten suojata mökki talveksi varkaiden varalta?
Vaikka mökille ei tee mieli talvella lähteä, kannattaa mökkiä pitää silmällä ympäri vuoden. Jos mökillä on sähkö, se onnistuu helposti etänä erilaisilla valvonta- ja hälytysjärjestelmillä.
Valvontajärjestelmä valvoo puolestasi
Perinteisestä murtohälyttimestä on harvoin iloa mökillä, jos sireenin ulvontaa ei ole kukaan kuulemassa. Mökille kannattaa hankkia sellainen hälytinjärjestelmä, joka ohjaa hälytyksen suoraan mökin omistajan kännykkään tai sähköpostiin.
Valvonta- ja hälytysjärjestelmät eivät luonnollisestikaan estä mökkimurtoa, mutta niiden avulla voidaan saada nopeasti tieto tapahtuneesta. Murtoja tapahtuu eniten syksyisin. Jos murto huomataan vasta seuraavan kevään ensimmäisellä mökkireissulla, on hyvin epätodennäköistä, että tekijöitä saadaan enää kiinni.
Kehittyneimmillä järjestelmillä voidaan kännykän välityksellä laittaa joko kaikki tai vain yksittäiset laitteet mökillä päälle. Murtovarkaita voi yrittää hämätä tekemällä mökistä silloin tällöin asutun näköisen esimerkiksi kytkemällä pihavalot päälle.
Säästä vakuutusmaksuissa
Turvalaitteita käyttämällä voi myös säästää vakuutusmaksuissa. Esimerkiksi Turvassa vapaa-ajan asuntoon asennettu laaja turvalaite, rikosilmoitinjärjestelmä sekä vesivuotoilmaisin voivat alentaa vakuutusmaksua. Kysy vakuutusmaksualennuksista asiakaspalvelustamme, numerosta 01019 5110.
Myös perusasiat kuntoon
Mökkivarkauksia voi estää myös muulla keinoin kuin sähköisellä valvonnalla. Kaikkein tärkeintä on kunnollinen lukitus ja vara-avaimen huolellinen piilotus. Mökillä ei kannata säilyttää mitään varastamisen arvoista, ja se on syytä kertoa myös varkaille: jätä verhot auki, jotta voro näkee, ettei anastettavaa ole.
Vakuutukset kuntoon
Mökkiä ei millään saa täydellisesti suojaan varkailta eikä kaikkeen voi ennalta varautua, minkä vuoksi kannattaakin laittaa mökin vakuutukset kuntoon ennen talven tuloa. Tutustu vapaa-ajanasunnon kotivakuutukseen tästä.
Kodinkoneiden turvallinen käyttö
Miten kodinkoneita tulisi käyttää turvallisesti? Joka laitteella on omat käyttötarkoituksensa, mutta jokaiseen liittyy myös erilaisia niksejä ja mahdollisia riskejä. Kokosimme 5 vinkkiä kodinkonevahinkojen ehkäisyyn.
4 vinkkiä, miten laitat kesämökin talvikuntoon
Pitkän talven aikana mökki on luonnonilmiöiden, eläinten ja ahneiden pitkäkyntisten armoilla. Jotta mökin voi jättää turvallisin mielin talviteloille, kannattaa syksyllä kiinnittää huomio muutamiin asioihin.
Pakkaset lisäävät tulipaloriskiä
Kovat pakkaset aiheuttavat haasteita ja usein väärän toiminnan takia myös tulipaloja kodeissa. Omalla toiminnalla voi huomattavasti vähentää paloriskiä.