Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
14.3.2023

Vakuutusalan tyytyväisimmät asiakkaat löytyvät Turvasta

Erinomaiseksi arvioitu asiakaspalvelu vauhditti Turvan kasvua vuonna 2022.

Kolme hyväntuulista henkilöä keskustelee pyöreän valkoisen puupöydän ympärillä, taustalla oikealla näkyy vihreä kuvatapetti ruohikosta ja vasemmalla puolella valkoisella taustalla punaisia yrityksen kuvituksia.

Vahvaa kasvua

Yhtiön asiakasmäärä ja vakuutusmaksutulo jatkoivat vahvalla kasvu-uralla. Myös yhtiön vakavaraisuus nousi ennätystasolle.

Turvan toimitusjohtajalla Ville Rauniolla on monta syytä hymyyn. Tampereella kotipaikkaansa pitävän yhtiön asiakastyytyväisyys sai viime vuonna taas tunnustusta, ja vahva kasvu jatkui monella rintamalla.

Turvan henkilöasiakkaiden asiakastyytyväisyys arvioitiin vakuutusalan parhaaksi jo yhdennentoista kerran. EPSI Rating Vakuutus -tutkimuksessa Turvan yksityisasiakkaiden asiakastyytyväisyys oli tasolla 75,5, kun koko alan keskiarvo oli 72,1

– Alan tyytyväisimmät asiakkaat on Turvan keskeinen strateginen tavoite. Asiakkaiden luottamus on meille selkeä kilpailuetu markkinassa, jossa haastamme isoja toimijoita, Raunio perustelee asiakaskokemuksen merkitystä.

Vuoden 2022 lopussa Turvassa oli henkilöasiakkaita yhteensä jo 217 000 ja yritysasiakkuuksia 10 700. Erityinen kohderyhmä ovat ammattiliittojen jäsenet perheineen. Vakuutusmaksutulo kasvoi 6,2 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, eli suoritus pysyi lähes yhtä vahvana kuin 2000-luvulla keskimäärin.

Vakuutukset hoidetaan digisti

Vakuutusalalla asiakaskäyttäytyminen siirtyy yhä vahvemmin digitaalisiin kanaviin. Jo yli puolet asiakkaista valitsee paperittoman palvelun. Ville Raunio tunnistaa muutoksen saaneen lisävauhtia koronavuosista, jolloin kasvokkaista asiointia rajoitettiin.

– Olemme panostaneet pitkään digitaalisten asiointikanavien kehittämiseen. Erityisen ylpeä olen TaskuTurva-mobiilisovelluksesta, josta lanseerasimme viime kesänä uuden version. Nyt se löytyy jo lähes 100 000 käyttäjältä ja saa erinomaista palautetta.

Seuraava isompi uudistus digikanavissa on rakenteilla yritysten verkkopalvelulle. Lisäksi taustalla tehdään mittavia järjestelmäuudistuksia, jotka parantavat palvelukyvykkyyttä vuosiksi eteenpäin.

Vakavaraisuus varmistaa uudistumisen

Viime vuosi oli haastava lähes alalla kuin alalla, eikä Turva säästynyt poikkeuksellisen sijoitusympäristön vaikutuksilta. Vakuutustekninen kate oli 3,7 miljoonaa euroa, mutta sijoitustoiminnan negatiivisen tuloksen myötä tilikauden tulos jäi 2,1 miljoonaa euroa negatiiviseksi.

Tilikauden aikana vakavaraisuus kuitenkin vahvistui ja vakavaraisuussuhde nousi 242 prosentista 269 prosenttiin. Kaikki edellä mainitut tiedot ovat tilintarkastamattomia ennakkotietoja.

– Vahva vakavaraisuus on meille välttämättömyys. Sen ansiosta varmistamme maksukyvyn korvaustilanteissa ja pystymme kehittämään asiakasetuja ja toimintaamme, Ville Raunio painottaa.

Turvan avainluvut 2022