Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
19.6.2024

Turvallisesti vesillä myös juhannuksena – katso muistilista!

Juhannuksena vesillä on vilkasta, mikä lisää vaaratilanteiden riskiä. Kokeneenkin veneilijän on hyvä kerrata vesiturvallisuuteen liittyvät tiedot ja taidot ennen juhannusvesille lähtemistä. Kokosimme vesiturvallisen juhannuksen muistilistan. Näiden eväiden kera toivotamme kaikille mukavaa juhannusta vesien äärellä!

Mies soutuveneellä

Muistilista vesiturvalliseen juhannukseen

Tämän muistilistan avulla juhannuksen vietto vesillä sujuu turvallisesti ja hyvää merimiestapaa noudattaen.

  • Pelastusliivit: Varmista, että veneestä löytyy jokaiselle oikeankokoiset pelastusliivit ja että mahdolliset ”paukkuliivit” ovat toimintakuntoiset.

  • Varusteet: Ota mukaan ankkuri riittävän pitkällä köydellä, veneen tyhjennysväline (esim. ämpäri), toimiva sammutin, taskulamppu ja ladattu puhelin. Ei pienestä työkalupakistakaan veneessä haittaa ole.

  • Navigointivälineet: Kompassin ja sähköisten navigointivälineiden lisäksi mukana on hyvä olla paperinen merikartta yllättävien laitevikojen varalta.

  • Kokenut kuski puikkoihin: Veneen ohjauksesta vastaa henkilö, joka osaa hallita venettä myös erilaisissa olosuhteissa. Venettä ei ohjata turvallisesti alkoholin vaikutuksen alaisena.

  • Säänmukaiset varusteet: Lämmin sääkin voi muuttua hetkessä, ja kastuneissa vaatteissa tulee yllättävän nopeasti vilu.

  • Autetaan ja pyydetään apua: Hätätilanteissa on tärkeää osata apuun tuleville mahdollisimman tarkasti missä olet ja minkälaisella veneellä olet liikenteessä. Lataa itsellesi 112-sovellus, josta hätäkeskus saa sijaintisi tarkat koordinaatit.

Haluatko lisätä myös veneesi ja varusteidesi turvallisuutta? Tutustu venevakuutukseemme!