Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
16.6.2024

Kuivausrummun puhdistus ennaltaehkäisee tulipaloriskiä

Kuivausrummun säännöllinen puhdistaminen on tärkeää, jotta kuivausrumpusi kestäisi mahdollisimman pitkään ja mahdollistaa pyykin tehokkaan kuivaamisen. Kuivausrummun puhtaanapidolla on myös suuri merkitys tulipaloriskin vähentämiseen.

Nainen ottamassa pyykkiä kuivausrummusta

Kuivausrumpuun voi tulla tekninen vika ja sen kuluvat osat voivat rikkoutua. Täynnä oleva nukkasihti tai laitteeseen kertynyt pöly voivat aiheuttaa koneen ylikuumenemisen ja tulipaloriskin. Nukkasihti ja vedenkeruuastia suositellaan puhdistettavan joka kuivauskerran jälkeen. Lisäksi on hyvä tapa jättää kuivausrummun luukku auki joka käytön jälkeen, jotta kuivausrumpu kuivahtaa kunnolla. Lue kahden asiantuntijavastauksemme jälkeen vinkkimme kuivausrummun puhdistukseen!

Mitä tehdä, jos jokin kuivausrummun osa menee rikki?

Useisiin koneisiin voi tarvittaessa vaihtaa nukkasihdin tai vedenkeruuastian vaikkapa rikkoutuneen tilalle. Jos kuivausrummussa havaitsee vikatilan, ensin on hyvä sulkea laitteen virrat ja vesihana, jonka jälkeen tarkistaa laitteen ohjekirjasta vikatilan syy ja katsoa, onko vikatila korjattavissa itse esimerkiksi puhdistamalla täyttynyt nukkasihti. Mikäli vikatilaa ei saa itse korjattua, tulee takuuajan puitteissa olla yhteydessä myyjäliikkeeseen ja takuuajan umpeutumisen jälkeen voi tehdä laitteen rikkoutumisesta vahinkoilmoituksen.

Saako kaikki vaatteet ja kodintekstiilit laittaa kuivausrumpuun?

Kuivausrumpu nopeuttaa pyykkihuoltoa, mutta aivan kaikkia vaatteita, kenkiä tai kodintekstiilejä ei kannata kuivausrumpuun laittaa pyörimään. Kuivausrummussa ei pidä kuivata esineitä, joissa on helposti sulavaa materiaalia. Esimerkiksi vessan maton pohjan kumi voi liian kuumalla kuivatessa sulaa rumpuun vahingoittaen laitetta. Vaatteiden koristekivet ja paljetit voivat hiertää muita vaatteitasi ja pilata ne. Villaa tai silkkiä sisältävät tekstiilit suositellaan kuivattavan muutoin kuin kuivausrummussa, pellava ja puuvilla kutistuvat hieman kuivausrummussa. Tarkista aina vaatteen tai muun tekstiilin pesulapusta, sopiiko kuivausrumpua käyttää.

Olemme koonneet kuivausrummun peruspuhtaanapitoon alla näkyvän muistilistan. Sulje kuivausrummun virta ennen puhdistus- tai huoltotoimenpiteitä ja sittenpä tuumasta toimeen!

  • Puhdista nukkasihti (suositeltavaa joka kuivauskerran jälkeen). Kertyneen nukan voi harjata kevyesti, pyyhkiä kostealla liinalla tai huuhdella. Kuivaa tai anna nukkasihdin kuivua huolella.

  • Tyhjennä vedenkeruuastia (suositeltavaa joka kuivauskerran jälkeen).

  • Puhdista nukkasihdin ympärillä olevat tiivisteet.

  • Tarkista ja tarvittaessa puhdista kondensaattori.

  • Pyyhi kumitiiviste sekä pölyt kaikilta pinnoilta kostealla liinalla.

  • Jätä luukku auki, että kuivausrumpu kuivahtaa kunnolla.

Lue myös: Pitääkö olla kotona, kun pesukone tai kuivausrumpu on käynnissä?