Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
8.5.2024

Korvaako vakuutus pesukoneen hajoamisen?

Jos pesukone ei käynnisty, tarkista, että luukku on kunnolla kiinni, töpseli on seinässä ja sulake ei ole palanut. Jos pesukone ei ota vettä, katso vielä, että vesihana on auki ja vedenottoletkussa ei ole mutkaa tai taitetta, joka estää veden ottamisen. Kun pesukone ei poista vettä, syynä voi olla esimerkiksi tukkeutunut nukkasihti, joka pitää puhdistaa. Jos testasit jo edellisiä kikkoja, eikä pesukone vieläkään toimi, kone on mahdollisesti rikki.

Nainen pesee vauvan pyykkiä

Pesukoneissa takuuaika on tavallisesti kaksi vuotta. Jos takuuaika on umpeutunut, ilmoita pesukoneen rikkoutumisesta suoraan vakuutusyhtiöön. Voit ilmoittaa vahingosta meille helposti Turvan verkkopalvelussa tai TaskuTurva-sovelluksessa.

Jos sinulla on Turvan laaja kotivakuutus, on todennäköistä, että äkillisesti rikkoutunut pesukoneesi korvataan. Vakuutusyhtiö arvioi jokaisen vahinkoilmoituksen erikseen, ja korvauksen määrään vaikuttavat esimerkiksi pesukoneesi merkki, malli ja ikä. Kotivakuutuksen omavastuu on valittu vakuutusta hankittaessa ja sen suuruuden voit tarkistaa vakuutuskirjaltasi.

Rikkoutunut pesukone voi aiheuttaa vesivahingon

Todella ikävä tilanne voi yllättää, jos rikki mennyt pesukone ehtii aiheuttaa vesivahinkoa. Jos huomaat vettä valuneen tai yhä valuvan lattialle, toimi nopeasti mahdollisia lisävahinkoa ehkäisemään: katkaise vedentulo tarvittaessa huoneiston tai kiinteistön pääsulusta, suojaa ja pyri eristämään pintoja pesukoneen läheisyydessä ja kuivaa lattialle päässyt vesi mahdollisimman pian.

Ilmoita tässäkin tapauksessa pesukoneen rikkoutumisesta sekä mahdollisista muista vahingoista vakuutusyhtiöön. Usein pesukone aiheuttaa suuremman vahingon ja ehtii valuttaa vettä pinnoille, jos pesukone on jätetty päälle olematta itse kotona ja siten huomaamassa vahinkoa ajoissa. Täällä kerromme tarkemmin siitä, pitääkö olla kotona, kun esimerkiksi pesukone tai muu kodinkone on käynnissä.