Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
3.7.2024

Huolehdi vakuutusturvasta eläkkeelle siirtyessäsi

Eläkkeelle siirtyminen on merkittävä elämänmuutos, joka vaikuttaa moniin arjen osa-alueisiin. Huomionarvoista on se, että työterveyspalvelut päättyvät ja myös ammattiliiton vakuutukset voivat päättyä, kun jää pois työelämästä. Siispä elämänmuutos voi johtaa vakuutustarpeen muutokseen. Lue kolme vinkkiä, mitä tulisi ottaa huomioon eläköitymisen kynnyksellä. Tutustu vakuutuksiin

Seniorimies selaa verkkoa tabletilla

1. Tarkista, turvaavatko liittosi jäsenvakuutukset myös eläkkeellä

Ammattiliitot vakuuttavat jäseniään jäsenmaksuun sisältyvillä vakuutuksilla, kuten tapaturma- ja matkavakuutuksilla. Yli miljoona suomalaista ammattiliiton jäsentä onkin jo Turvassa. Kuitenkin eläkkeelle jäädessä nämä vakuutukset voivat päättyä tai niiden ehdot muuttua. Siispä on tärkeää tarkistaa, antavatko jäsenvakuutukset turvaa myös eläkepäiville. Tarkista, onko ammattiliittosi tarjoamat vakuutukset voimassa myös eläkkeellä.

Jäsenvakuutukset

2. Huolehdi oma vakuutusturva kuntoon

Jos jäsenvakuutukset päättyvät eläköitymiseen, on tärkeää pohtia omaa vakuutustarvetta muuttuneessa elämäntilanteessa. Millaisilla vakuutuksilla haluaa itse varautua, jotta voi nauttia täysin rinnoin eläkepäivistä?

Täysajan tapaturmavakuutus on tarpeellinen turva eläkepäiville. Tapaturmavakuutuksesta korvataan tapaturmasta aiheutuneita kuluja, kuten lääkärinpalkkioita ja -tutkimuksia, hoitoja ja lääkkeitä sekä sairaalan hoitopäivämaksuja ja fysioterapiakäyntejä.

Myös matkavakuutus on tärkeä turva, jos reissaaminen on lähellä sydäntä. Jos matkustat useammin kuin kerran vuodessa, kannattaa valita jatkuva matkavakuutus, sillä se on edullisempi ja huolettomampi vaihtoehto. Ulkomaan matkojen lisäksi matkavakuutus on voimassa Suomessa, kun matkakohde on yli 50 kilometrin päässä kodista tai vapaa-ajan asunnosta.

Turvan matka- tai tapaturmavakuutus voidaan myöntää vakituisesti Suomessa asuvalle 0–99-vuotiaalle, joka kuuluu Suomen sosiaaliturvan piiriin. Vakuutus päättyy, kun vakuutettu täyttää 100 vuotta.
Tutustu Turvan tarjoamiin henkilövakuutuksiin täällä.

3. Varautuminen sairastumisen varalle

Kun työterveyshuolto jää pois eläköityessä, Turvan sairauskuluvakuutus antaa turvaa sairastumisen varalle. Sairauden yllättäessä voi hakeutua joustavasti hoitoon niin julkiseen terveydenhuoltoon kuin yksityiseen hoitolaitokseenkin. Sairauskuluvakuutuksesta korvataan muun muassa lääkärikäyntejä, lääkärin määräämiä lääkkeitä, tutkimuksia ja toimenpiteitä sekä sairaalan hoitopäivämaksuja.

Sairauden hoitoturva eli sairauskuluvakuutus myönnetään aina terveysselvityksen perusteella, joten aiemmin todetut sairaudet saattavat aiheuttaa rajoituksia vakuutukseen. Sairauskuluvakuutus myönnetään vakituisesti Suomessa asuvalle 0–67-vuotiaalle ja se on voimassa 80-vuotiaaksi asti.

Hyödynnä rahanarvoiset edut myös eläkkeellä

Vaikka ammattiliiton jäsenvakuutukset päättyisivätkin eläkkeelle siirtyessä, Turvan reilut jäsenalennukset ovat käytössäsi, kunhan kuulut johonkin suomalaiseen ammattiliittoon.

Ammattiliiton jäsenet saavat Turvasta 10 % jäsenalennuksen vakuutuksiinsa, myös eläkkeellä. Alennuksen saa esimerkiksi koti-, auto- ja terveysvakuutuksiin. Kun keskittää kodin lisäksi jonkun muun vakuutuksen Turvaan, saa lisäksi 10 % omistaja-alennuksen vakuutuksiin. Alennukset eivät kuitenkaan koske liikenne- tai henkivakuutuksia.

Turvasta löytyy vakuutusalan tyytyväisimmät asiakkaat. Se on todistanut EPSI Rating -tutkimus jo useana vuonna. Asiakaspalvelumme on maan huippuluokkaa, eikä meille soittaessa tarvitse maksaa puhelinpalvelumaksuja. Vakuutusasioiden hoitaminen sujuu mutkattomasti myös verkossa.