Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
11.6.2023

Turvaa matkasi myös liiton vakuutusten päättyessä

Monet suomalaiset ammattiliitot ovat hankkineet jäsenilleen vakuutuksia Turvasta. Yksi tavallisimmista jäsenvakuutuksista on matkustajavakuutus, joka turvaa vapaa-ajan matkoja.

Vanha mies selailee tablettia sohvalla.

Tarkista liittosi vakuutusten sisältö

Jäsenvakuutukset saattavat päättyä esimerkiksi tietyn ikäisenä, tai kun jäsen jää eläkkeelle. Jotkin liitot ovat hankkineet vakuutukset myös eläkeläisjäsenilleen. Oman liiton ja vakuutuksen tilanne kannattaakin ehdottomasti tarkistaa ennen matkalle lähtöä.

Liittosi jäsenyyteen sisältyvän vakuutusturvan ja voimassaolon voit tarkistaa täältä. Jos jäsenvakuutuksesi ovat päättyneet, tarvitset matkaa varten oman, henkilökohtaisen matkustajavakuutuksen.

Tarkista myös, kuuluvatko matkatavarat liittosi hankkimaan vakuutukseen! Jos eivät, niille täytyy hankkia erillinen vakuutus. Matkatavarat saattavat jo olla vakuutettuina jossain toisessa vakuutuksessasi, esimerkiksi kotivakuutuksessa. Tämän tarkistamiseen voi tarvittaessa pyytää apua omasta vakuutusyhtiöstä.

Miksi matkustajavakuutus on niin tärkeä?

Ilman matkustajavakuutusta reissaaminen voi tulla todella kalliiksi. Jos ulkomaanmatkalla sairastuu tai joutuu tapaturmaan, kustannukset voivat olla järkytys suomalaiseen terveydenhoitojärjestelmään tottuneelle. Esimerkiksi ambulanssilento Thaimaasta Suomeen voi maksaa kymmeniä tuhansia euroja.

Eri puolilla maailmaa vaihtelevat hinnan lisäksi myös hoidon periaatteet. Arabiemiraateissa matkailija kävi tyypillisen vatsataudin vuoksi lääkärissä. Hän sai lääkkeitä ja nesteytystä. Hintaa yhdelle poliklinikkakäynnille tuli 1700 euroa. Jos matkustajavakuutusta ei löydy, jää lasku näissäkin tapauksissa matkailijan maksettavaksi.

Matkustajavakuutuksesta korvataan esimerkiksi matkalla sattuneen tapaturman tai matkalla alkaneen sairauden hoitokuluja. Hoitokuluja ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, tutkimusmaksut tai lääkärin määräämien lääkkeiden hinta. Vakavissa sairaus- ja tapaturmatilanteissa korvataan lääketieteellisesti välttämätön ambulanssikuljetus kotimaahan.

Matkustajavakuutus korvaa myös matkan peruuntumisen tai keskeytymisen kulut, jos syynä on tapaturma tai äkillinen sairaus. Matkan peruuntuminen tarkoittaa sitä, että matkalle ei
lainkaan päästä lähtemään. Matkan keskeytymisellä tarkoitetaan jo alkaneen matkan muuttumista.

Millaisen matkustajavakuutuksen voin hankkia?

Turvasta jatkuvan matkustajavakuutuksen voi ostaa enintään 99-vuotias. Se on voimassa 100-vuotiaaksi asti. Vakuutuksen myöntämiseen ei tarvita terveysselvitystä, jos vakuutusta haetaan enintään 3 kuukautta kestäville matkoille. Minkä tahansa suomalaisen ammattiliiton jäsenenä saat 10 % alennuksen, kun ostat jatkuvan matkustajavakuutuksen Turvasta.

Matkustajavakuutus on mahdollista hankkia myös määräaikaisena, yhden lomamatkan ajaksi. Tutustu matkustajavakuutuksiin tarkemmin täällä.

Lisätietoja vakuutuksista saat ottamalla meihin yhteyttä. Voit lähettää meille viestin TaskuTurvassa tai verkkopalvelussa tai katsoa muut yhteystiedot täältä.