Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
24.10.2022

Kotimaan retki mielessä? Matkatavaroiden vakuutusturvan ABC

Jos reissu siintää silmissä ja mukaan on lähdössä urheiluvälineitä, elektroniikkaa ja muuta arvokasta, hiipii mieleen helposti kysymys, ovathan tavarat seikkailuiden käänteissä turvassa. Kun sinulla on Turvan koti-irtaimistovakuutus, perheesi matkatavaroilla ja urheiluvälineillä on sama vakuutusturva kuin kotinurkissakin.

Perhe pakkaa matkalaukkua.

Laaja irtaimistovakuutus turvaa kotimaassa 10 000 euroon saakka

Turvan laaja koti-irtaimistovakuutus on asiakkaidemme suosituin valinta, sillä se antaa kattavaa turvaa omaisuuden rikkoutumisten tai muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalle kotimaassa – myös kodin ulkopuolella – aina 10 000 euroon saakka. Vakuutus on voimassa enintään 12 kuukauden ajan vakuutuspaikan ulkopuolella.

Laaja koti-irtaimistovakuutus tarjoaa kattavaa turvaa muun muassa elektroniikalle, urheiluvälineille ja muulle irtaimelle omaisuudelle vakuutuskirjaan merkittyyn enimmäiskorvausmäärään saakka. Turvan kotivakuutusasiakkaana voit pakata kotimaan reissulle peräkontin huoletta täyteen urheiluvälineitä, sillä ne sisältyvät koti-irtaimistovakuutukseen 10 000 euroon saakka.

Matkakohteessa urheiluvälineet ja muu irtain on syytä siirtää autosta parempaan talteen, esimerkiksi mökin varastoon lukkojen taakse. Autosta tai perävaunusta varastettua omaisuutta korvataan yhteensä enintään vain 5 000 euroon saakka.

Tarkista irtaimistovakuutuksesi kattavuus ennen matkaa

Omaisuuden rikkoutumisen tai muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen lisäksi laajasta koti-irtaimistovakuutuksesta korvataan muun muassa palo- ja varkausvahinkoja. Urheilu- ja harrastusvälineiden rikkoutuminen niiden tavanomaisessa käytössä ei kuitenkaan ole vakuutuksesta korvattava vahinko.

Suppeammat koti-irtaimistovakuutukset eivät korvaa omaisuuden rikkoutumisvahinkoja. Ennen reissuun lähtöä kannattaakin tarkistaa oman irtaimistovakuutuksen turvan taso ja punnita, onko se riittävä ja tarpeeksi kattava omiin tarpeisiisi.

Ulkomaan matkoille erillinen matkatavaraturva

Ulkomaan reissulle lähtiessäsi tarvitset erillisen matkatavaraturvan, jonka voit liittää näppärästi osaksi koti-irtaimistovakuutustasi. Ulkomaan matkatavaravakuutuksen enimmäiskorvausmäärä sekä omavastuuosuus ovat räätälöitävissä sinun ja perheesi tarpeiden mukaisesti.

Matkatavaraturva sisältää myös ajoneuvossa, matkailu- tai muussa perävaunussa, veneessä tai teltassa olevat matkatavarat. Pidä kuitenkin rahat ja maksuvälineet tallessa ja mukanasi, sillä niiden varkausvahingot näistä paikoista eivät kuulu vakuutuksen piiriin.

Pakkaa tavarat fiksusti

Kun harkitset huolella, monilta vahingoilta on helppo välttyä. Maalaisjärki auttaa pitkälle. Tavaroita pakatessa kannattaa varmistaa, että nesteet ja elektroniikka pysyvät visusti erillään matkan ajan. Jos matkatavaroissa on herkästi särkyviä esineitä, on myös niiden kunnolliseen pakkaamiseen kiinnitettävä erityishuomiota.

Reissuun mukaan otettavaa omaisuutta tulee valvoa ja säilyttää lukkojen takana, kuten kotioloissakin. Jos matkalla omaisuutta säilytetään autossa, on arvokkaammat tavarat hyvä piilottaa uteliailta katseilta esimerkiksi auton hansikaslokeroon.

Matkatavara- ja koti-irtaimistovakuutusta koskevat samat suojeluohjeet, joita noudattamalla voit estää ikäviä yllätyksiä ja vahinkoja niin kotona kuin matkallakin. Suojeluohjeet kannattaa lukaista kotivakuutusehdoista.

Mitä matkatavaravakuutuksesta ei korvata?

Koti-irtaimistovakuutukseen kuten myös matkatavaravakuutukseen sisältyy joitakin rajoitusehtoja, joiden mukaan joitakin vakuutustapahtumia ei korvata. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Urheiluvälineiden ja -varusteiden tai harrastusvälineiden rikkoutuminen tavanomaisessa käytössä

  • Omaisuuden katoaminen, unohtaminen tai niiden seurauksena tapahtunut vahinko

  • Varkausvahinko, kun tapahtumapaikkaa tai -aikaa ei voida määritellä

  • Ulkomaan matkalla vuokratulle tai lainatulle omaisuudelle tapahtunut vahinko

  • Takuun piiriin kuuluva vahinko

Tutustu Turvan kotivakuutukseen täällä.

Muista vakuuttaa itsesi ja rakkaimpasi

Matkatavaroille kannattaa hankkia kattava turva ennen reissuun lähtöä, mutta onhan myös Se tärkein vakuutettuna – sinä ja perheesi? Turvan kattavalla Terveysvakuutuksella voit räätälöidä omiin ja perheesi tarpeisiin sopivan vakuutusturvan matkojen, tapaturmien ja sairauksien varalle.

Tutustu Turvan henkilövakuutuksiin täällä.