Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Turvaa pikkulapsiperheille ensi- ja turvakodin kanssa

1.11.2021 - Turva vaikuttaa

Turva on aiemmin tukenut ensi- ja turvakotia muun muassa joululahjoituksin. Nyt aloitamme toisenlaisen yhteistyön, kun tuemme tärkeitä pikkulapsiperheille suunnattuja avopalveluita, unineuvontaa ja väkivaltatyötä. Tukemme on tämän ja ensi vuoden aikana yhteensä 40 000 euroa. Rahallisen tuen lisäksi Turva tuo ensi- ja turvakodin toimintaa ja palveluita esille myös omissa kanavissaan.

Pandemia-aika on ollut monessa pikkulapsiperheessä erityisen raskasta aikaa. Kesäkuussa julkaistiin Jyväskylän yliopiston tekemä tutkimus, jossa seurattiin koronapandemian vaikutusta pienten lasten vanhempiin. 15 prosenttia seuratuista vanhemmista kertoi, että kulunut aika on ollut erittäin uuvuttavaa. Uniohjausneuvonnasta saadut kokemukset kertovat samaa. THL:n syyskuussa julkaistu tutkimus puolestaan kertoo, miten koronan rajoitustoimenpiteet ovat lisänneet vauvaperheiden vanhempien, erityisesti äitien yksinäisyyttä.

"Uniohjausneuvonta on mitä suuremmassa määrin toimintaa, joka ehkäisee vanhempien välisiä ristiriitoja ja lapsen kaltoinkohtelua", toteaa avopalveluiden johtaja Jaana Vaittinen.

Tampereen ensi- ja turvakodin toiminnanjohtaja Maria Länsiö kiittää Turvaa lämpimästi sekä rahallisesta lahjoituksesta että avusta ensi- ja turvakotien työn ja palveluiden näkyvyyden ja tunnettuuden parantamiseksi.

Turvan toimitusjohtaja Ville Raunio näkee yhteistyössä Turvalle erinomaisen mahdollisuuden toimia yhteiskunnallisena vaikuttajana. Aiempi yhteistyö Tampereen ensi- ja turvakodin kanssa sekä yhteinen tarinamme turvan antamisessa on mainio perusta kumppanuudelle.

Toivomme, että tämän yhteistyön ansiosta hymy palaa yhä useamman pikkulapsiperheen arkeen!


Tampereen ensi- ja turvakotiyhdistyksen toiminnasta ja auttamisen tavoista voit lukea lisää heidän sivuillaan. Tampereen seudun ensi- ja turvakotien yhteystiedot löydät täältä.

Voit halutessasi tukea Tampereen ensi- ja turvakotiyhdistyksen toimintaa. Lahjoituksista voit olla yhteydessä toiminnanjohtaja Maria Länsiöön, etunimi.sukunimi@tetuko.fi.

Katso myös: