Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Autoilija, varaudu ajoissa – ensilunta odotetaan etelään jo torstaina

18.11.2020 - Tuoteuutiset

Ensimmäinen kunnon lumipyry voi eteläisessä Suomessa pyryttää jo torstaiyönä, ennustaa Ilmatieteen laitos. Jos siis aiot autoilla loppuviikosta, varaudu viisaasti liukkauteen ja vaihda talvirenkaat ajoissa.

Tänä vuonna voimaan tulleessa uudessa tieliikennelaissa talvirenkaiden käyttöpakko sidotaan keliin eikä päivämääriin. Talvirenkaita on nyt käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun ja muulloinkin, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Renkaiden kulutuspintaa koskevat säännöt ovat samat kuin ennenkin. Ajoneuvon talvirenkaiden pääurien syvyys on oltava vähintään kolme millimetriä, mutta suositeltava urasyvyys on kaksinkertainen: vähintään kuusi milliä. Ajoneuvossa huonot renkaat ovat suuri riskitekijä. Tarkasta siis talvirenkaiden kunto ennen asennuttamista ja hanki tarvittaessa uudet. Tarkista vaihdon yhteydessä myös ilmanpaineet.

Älä riskeeraa

Kelin ollessa todella liukas, älä lähde liikenteeseen kesärenkailla. Mikäli autoilet itse jo talvirenkailla, huomaa, että kaikilla niitä ei välttämättä ole. Varaa siirtymiin enemmän aikaa ja hellitä kaasujalkaa. Näin säästetään parhaimmillaan ihmishenkiä. Autot saa nypittyä ojista ja pellit oiottua, mutta ihmisiä ei aina pystytä pelastamaan tai korjaamaan. Jos liikut pyörällä, ei talvirenkaat ole siinäkään pahitteeksi.

Jos vahinko kuitenkin sattuu

Kaskovakuutus auttaa hädässä. Turvan hätäpalvelun (24h) numerosta 01019 5111 voit tilata tarvittaessa hinauksen paikalle. Sieltä saat myös ohjeet matkan jatkamisesta. Mikäli autolle aiheutui vaurioita, tulee siitä tehdä vahinkoilmoitus.

Vahinkoilmoituksen voit kätevimmin tehdä Turvan verkkopalvelussa tai soittamalla korvauspalveluumme p. 01019 5108. Huomaathan, että puhelinpalvelumme saattaa ruuhkautua liukkaiden kelien aikaan, joten suosittelemme ilmoituksen tekemistä verkossa.

Katso myös: