Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Leena polkee Pariisiin pienten potilaiden auttamiseksi: Turva mukana Team Rynkeby – God Morgon -hyväntekeväisyysprojektissa

12.6.2019 - Turva mukana

Turva on jo toistamiseen mukana sponsoroimassa Team Rynkeby – God Morgon -hyväntekeväisyysprojektia. Pyöräilyjoukkueet eri puolilta Eurooppaa polkevat vuosittain Pariisiin, keräten rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Team Rynkebyssä on 2100 pyöräilijää ja 500 avustajaa 54 eri joukkueessa. Osallistujat valitaan tuhansien hakemusten perusteella.

Tampereen joukkueen Leena Smeds on ensimmäistä kertaa mukana, ystävän esimerkin inspiroimana.

– Ystäväni on nyt kolmatta kertaa mukana, ja hänen matkaansa olen seurannut viimeiset kaksi vuotta. Projekti vaikutti haastavalta ja jopa pelottavalta, mutta ennen kaikkea mielenkiintoiselta, joten innostuin laittamaan hakemusta sisään, Leena kertoo.

Sunnuntaipyöräilijäksi itseään leikkisästi kutsuvan Leenan vakuutti erityisesti projektin tarjoama mahdollisuus osallistua hyvän tekemiseen.

– Kun pistää itsensä likoon, niin pystyy itse asiassa tekemään aika paljon hyvää, se oli aika iso motivaattori siinä, Leena pohtii.

27.6. hän lähtee muun joukkueen mukana pyörällään Tampereen Laukontorilta kohti Ranskan Pariisia.

Takana pitkä treenikausi, edessä viikon huima matka

Ja likoon itsensä todellakin saa laittaa. Osallistujat harjoittelevat lähes läpi vuoden, joten kyseessä on iso sitoutuminen. Leena kertoo, että joukkueen toiminnan monipuolisuus yllätti hänet positiivisesti, sillä siihen kuuluu paljon muutakin kuin treenaamista.

– Treenaamisen lisäksi täytyy sitoutua olemaan aktiivinen joukkueen toiminnassa. Meitä on mukana monen ikäisiä ja eri taustoista, ja on ollut upeaa seurata, miten jokaisen omia lahjoja ja taitoja on päästy hyödyntämään yhteisen projektin eteen.

Yhteiset treenit alkoivat jo viime lokakuussa, ja kuntohuippua tähdätään juhannuksen jälkeiselle viikolle. Leena kiittää muiden osallistujien ja projektin tarjoamaa tukea; yksin ei ole tarvinnut jäädä puurtamaan tai epäröimään.

– Se on ollut tavallaan se ranka tähän koko hommaan, että tehdään juttuja porukalla. Kun viikon aikana on tarkoitus ajaa Pariisiin asti, se edellyttää juurikin hyvää ryhmänä toimimista, jotta matka taittuu turvallisesti ja aikataulussa.

Kerätyt varat lyhentämättömänä vakavasti sairaiden lasten hyväksi

Suomessa Team Rynkebyn hyväntekeväisyyskohteina ovat lasten syöpäsairauksien tutkimuksen ja hoidon kehitys Aamu Säätiön kautta sekä syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyväksi tehtävä työ Sylva ry:n kautta.

Vuonna 2018 Team Rynkeby – God Morgon lahjoitti 9,44 miljoonaa euroa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Tästä summasta Suomessa sai Sylva ry 30 % (265 912 euroa) ja Aamu Säätiö 70 % (620 460 euroa). Leena korostaa jokaisen sponsorin merkitystä projektin onnistumisessa.

– Olen tehnyt vuosia vapaaehtoistyötä vuosia ja tiedän, että jokainen panostus, joka tehdään esimerkiksi nyt tässä tapauksessa Sylvalle ja Aamu Säätiölle, on ihan äärettömän tärkeä.

Osallistujat maksavat itse omat kulunsa, kuten ruokailut, varusteet ja matkakulut, joten kerätyt varat menevät lyhentämättöminä hyväntekeväisyyskohteisiin.

– Erityisen hienoa on, että kaikki varat menevät suoraan pikkupotilaille, tutkimukseen tai siihen, että vanhemmat voivat viettää yön tai kaksi lapsensa luona. Se on tässä mielestäni se kaikkein isoin juttu. Iso kiitos Turvalle, että olette mukana.

Jos pyöräily ja hyvän tekeminen kiinnostavat, Leena kannustaa ehdottomasti tutustumaan Team Rynkeby – God Morgonin toimintaan.

– Tällä matkalla saa yhtäkkiä monia uusia ystäviä ja näkee paljon uutta. Siinä ei menetä mitään, että lähtee kokeilemaan. Haku on nyt käynnissä ensi kaudelle. Nyt on hyvä hetki tarttua toimeen.

Lue lisää Team Rynkeby – God Morgon -hyväntekeväisyysprojektista osoitteessa team-rynkeby.fi

Katso myös: