Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Turvan ja OAJ:n Nenäpäivä-keräys on ollut menestys!

2.11.2018 - Turva mukana

Jo kolme neljäsosaa suomalaisista tuntee Nenäpäivän hyväntekeväisyyskampanjan, ja yli 700 000 suomalaista kertoo osallistuneensa siihen. Nenäpäivää vietetään Suomessa kahdettatoista kertaa 9.11.2018. Tutustu Nenäpäivään: www.nenapaiva.fi.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina mukana tukemassa yhdeksän hyvämaineisen järjestön toimintaa. Tänä vuonna Nenäpäivä auttaa lapsia 17 maassa Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Turva on OAJ:n jäsenhankintakampanjan kumppani ja sitä kautta mukana tukemassa Nenäpäivää.

Miten Nenäpäivä-yhteistyö Turvan kanssa on sujunut?

– Yhteistyö Turvan kanssa on ollut todella mutkatonta. Suunnittelimme keväällä yhteistyötä Nenäpäivä-säätiön kanssa. Päätimme tehdä puolen vuoden mittaisen jäsenhankintakampanjan, jonka aikana antaisimme jokaisesta uudesta jäsenestä 20 euroa hyväntekeväisyyteen, kertoo OAJ:n järjestöasiamies Kaj Raiskio.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja vakuutusyhtiö Turva lahjoittavat yhdessä jokaisesta 26.5.–8.11.2018 liittyneestä uudesta jäsenestä 20 euroa hyväntekeväisyyteen. Summalla kaksi lasta saa lukutaidon. Keräystä voit seurata myös osoitteessa nenapaiva.fi/oaj. OAJ:n keräyslippaan summa on ylittämässä huimat 50 000 euroa.

Minkälainen merkitys on tämän tyyppisellä hyväntekeväisyydellä?

– OAJ on tehnyt kehitysyhteistyötä 1980-luvulta lähtien, joten hyvän tekeminen on järjestömme perusperiaatteiden mukaista. Lisäksi OAJ:n yhdistyksillä on samaan tapaan hyvin monenlaisia avustuskohteita niin kummien kautta ympäri maailmaa kuin heikossa asemassa olevien keskuudessa kotimaassa. Hyvän tekeminen on käsin kosketeltavaa. Opettajilla on hyvä sydän, Kaj Raiskio muistuttaa.

Mitä hyvää Nenäpäivän lahjoituksilla on tehty?

Pelkästään vuonna 2016 Nenäpäivä-varoilla autettiin yli 150 000 lasta. Vuosien varrella on tuettu yli 900 000 lapsen koulunkäyntiä sekä rakennettu ja kunnostettu yli 8 500 koulua ja päiväkotia.

Luku- ja kirjoitustaito mahdollistavat paremman elämän. Koulunkäynti on myös paras tapa pysäyttää köyhyyden periytyminen, ja tässä etenkin tyttöjen koulutus on olennaista. Koulutus antaa tytöille tietoa ja keinoja puolustaa oikeuksiaan, mikä ehkäisee esimerkiksi lapsiavioliittoja ja teiniraskauksia.

Katso myös: