Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Turva uudistuu

Rakennamme mutkatonta ja uudistunutta Turvaa. Panostamme palveluiden ja tuotteiden kehittämisessä niihin asioihin, joita sinä ja muut asiakkaamme olette meiltä toivoneet.

Näin uudistus etenee

Joulukuussa 2020 tulivat myyntiin uudet koti-, lemmikki-, vene- ja metsävakuutuksemme. Loppuvuodesta 2021 saimme myyntiin myös uudet henkilö- ja henkivakuuttamisen tuotteet.

Hanke on suuri ja vie jokusen vuoden ennen kuin kaikki osaset loksahtavat paikoilleen. Näiden uudistusten valmistuttua olemme valmiit turvaamaan sinun ja rakkaidesi arjen myös tulevaisuudessa.

Usein kysyttyä

Kotivakuutus

Jos kesämökki on ollut vakuutettuna erillisellä sopimuksella, uudistuu se mahdollisesti eri aikaan kotivakuutuksen kanssa. Halutessasi voit tarkistaa verkkopalvelusta kesämökkisi vakuutuksen.

Aiemmin laajan tason koti-irtaimistovakuutus sisälsi matkatavaravakuutuksen. Uudessa kotivakuutuksessa matkatavaravakuutus on erillinen turva ja koti-irtaimiston vakuutus on voimassa vain Suomessa. Kun automaattisesti uudistamme vanhan kotivakuutuksesi uuteen, olemme lisänneet sinulle matkatavaravakuutuksen, jos koti-irtaimistollasi on ollut laajan tason vakuutus. Voit kuitenkin lisätä itse myös perustasoiseen ja suppeaan irtaimistovakuutukseen erillisen matkatavaravakuutuksen. Ota yhteyttä verkkopalvelussa tai soittamalla.

Irtaimiston vakuutus sisältää automaattisesti soutuveneeksi valmistetun veneen ja sen enintään 10 hevosvoiman perämoottorin. Enimmäiskorvausmäärä näille ja kevyille vesiharrastuvälineille (esim. SUP-laudat, kajakit) on yhteensä enintään 5 000 euroa. Jos enimmäiskorvausmäärä ei riitä tai veneesi ei ole soutuvene, ole yhteydessä asiakaspalveluumme ja etsitään yhdessä sopiva ratkaisu.

Arvo-omaisuus sisältyy uudessa vakuutuksessa koti-irtaimiston enimmäiskorvausmäärään. Sille ei tarvitse enää määritellä omaa erillistä enimmäiskorvausmääräänsä.

Aiemmin kotivakuutuksen vastuu- ja oikeusturvavakuutukset olivat voimassa myös myös sijoitusasunnon osalta. Uudessa kotivakuutuksessa tulee sinun halutessasi ottaa sijoitusasunnon vastuu- ja oikeusturvavahinkojen varalle erilliset vakuutukset. Lisäksi sijoitusasunnon kalusteet ja kiinteät sisustukset pitää edelleen vakuuttaa erikseen. Jos ne olivat vanhassa kotivakuutuksessasi vakuutettuna, löydät ne jo valmiiksi myös uudelta tarjoukselta.

Venevakuutus

Veneen vakuutus on ollut aiemmin osa kotivakuutussopimusta. Jatkossa koti- ja venevakuutus ovat omia erillisiä sopimuksiaan ja niillä on omat vakuutuskirjansa. Molempia sopimuksia saatetaan kuitenkin laskuttaa samalla laskulla.

Irtaimiston vakuutus sisältää automaattisesti soutuveneeksi valmistetun veneen ja sen enintään 10 hevosvoiman perämoottorin. Enimmäiskorvausmäärä näille ja kevyille vesiharrastuvälineille (esim. SUP-laudat, kajakit) on yhteensä enintään 5 000 euroa. Jos enimmäiskorvausmäärä ei riitä tai veneesi ei ole soutuvene, ole yhteydessä asiakaspalveluumme ja etsitään yhdessä sopiva ratkaisu.

Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Katsotaan yhdessä, millaista vakuutusturvaa tarvitset ja millaisia lisäturvia sinun tarpeisiisi löytyy. Lisäturvan saatavuuteen vaikuttaa venetyyppi ja vakuutettavan omaisuuden ikä.

Uusi venevakuutuksemme on bonusoikeudeton. Bonuksia ei enää kerry vahingottomalta ajalta, toisaalta hinta ei nouse korvatun vahingon jälkeen.

Lemmikkivakuutus

Lemmikin vakuutus on ollut aiemmin osa kotivakuutussopimusta. Jatkossa koti- ja lemmikkivakuutus ovat omia erillisiä sopimuksiaan ja niillä on omat vakuutuskirjansa. Molempia sopimuksia saatetaan kuitenkin laskuttaa samalla laskulla.

Voit mennä verkkopalveluun täyttämään vahinkoilmoituksen. Verkossa on automaattinen ohjaus, joka osaa kohdistaa korvauksen oikealle vakuutukselle. Vanhasta vakuutuksesta korvataan kuluja, jotka ovat syntyneet sen voimassaoloaikana.

Tapaturmavakuutus

Aiemman vakuutuksen aikana sattuneen tapaturman korvattavuus jatkuu vakuutuksen uudistumisen jälkeen uudesta vakuutuksesta, tarjotun vakuutuksen ehtojen mukaisesti. Uuden vakuutuksen voimassaollessa aiheutuneista kustannuksista ole ensimmäisellä korvauksen hakukerralla puhelimitse tai chatilla yhteydessä korvauspalveluumme. Mikäli et ota uutta tarjottua vakuutusta, emme enää korvaa vanhoja vahinkoja.

Mikäli olet eläkeläinen tai yrittäjä ja sinulla on vakuutuksessasi päivärahaturva, ole yhteydessä Turvan asiakaspalveluun vakuutusturvan tarkistamiseksi.

Sairauskuluvakuutus

Sairauden hoitoturvasta jatketaan aiempien sairauksien korvaamista uusien ehtojen mukaisesti. Mikäli aiemmassa vakuutuksessasi on ollut rajoitusehtoja, ne siirtyvät uudelle vakuutukselle. Sairauden hoitoturvassa omavastuu on kalenterivuosikohtainen ja korvaussumma vakuutuskohtainen. Mikäli olet jo maksanut hakukertakohtaisen omavastuun tältä vuodelta, sinulta ei peritä omavastuuta uudesta vakuutuksesta. Mikäli vakuutuksessasi on ollut sairauskohtainen omavastuu, sinulta peritään uudesta vakuutuksesta omavastuu.

Matkavakuutus (osa terveysvakuutusta)

Matkavakuutuskortit ovat siirtyneet sähköiseen muotoon. Matkavakuutuskorttisi löytyy TaskuTurva –sovelluksesta ja myös Turvan verkkopalvelusta. Voit tulostaa matkavakuutustodistuksen matkallesi mukaan kirjautumalla verkkopalveluun.

Tutustu TaskuTurvaan

Kirjaudu verkkopalveluun

Matkavahingot korvataan vahingon sattuessa voimassaolevasta vakuutuksesta, myös vakuutuksen päättymisen jälkeen.

Yleisiä kysymyksiä uudistukseen liittyen

Automaattisen uudistuksen yhteydessä lähetetyn tarjouksen hyväksyt mukana tulleen laskun maksamalla. Jos et maksa laskua, uuden vakuutuksen tarjous peruuntuu. Vanhakaan vakuutuksesi ei enää ole voimassa. Olethan aivan varma, että et halua ja tarvitse kyseistä vakuutusta?

Jos vakuutuksessasi on aiemminkin ollut eri henkilö maksajana, on lasku lähtenyt uudestakin vakuutuksesta hänelle. Joskus voi olla myös sellainen tilanne, että vakuutuksesi maksut ovat useammassa erässä ja ensimmäisen maksuerän suuruus on alle 8 euroa. Lasku lähtee sinulle vasta, kun erien yhteissumma on vähintään 8 euroa ja tarjouskin pysyy siihen asti voimassa.

Vakuutus jatkuu edelleen kuolinpesän nimissä. Ennen vakuutuksenottajan tiedoissa on saattanut lukea ”kuolinpesä”, nyt tilalle on tullut lyhenne ”KP”.

Paperipostin määrä tässä uudistuksessa on harmillisen suuri! Jos sinulla uudistuu samaan aikaan useita vakuutuksia, lähtee jokaisesta vakuutussopimuksesta sinulle erillinen vakuutuskirja ja jokaisen vakuutuskirjan liitteenä tuote-esite. Vakuutussopimusten määrä saattaa myös uudistuksessa lisääntyä, kun veneet ja lemmikit siirtyvät kotivakuutussopimukselta omiin sopimuksiinsa. Lisäksi henkilövakuutuksissa jokainen vakuutettu saa oman sopimuksensa ja mahdollisista yksilöllisistä rajoitusehdoista muodostuu oma liitteensä.

Suosittelemme lämpimästi paperitonta palvelua, jotta jatkossa vakuutusposti menee vain verkkopalveluusi ja on sieltä helposti löydettävissä. Vaikka et olisi vielä valinnutkaan paperitonta palvelua, löytyvät vakuutusasiakirjasi jo nyt verkkopalvelusta. Kirjauduhan sisään ja käy tutustumassa!

Kirjaudu verkkopalveluun

Terveysvakuutus muodostuu eri turvista, joista voit koota tarpeisiisi sopivan vakuutuksen. Tapaturman hoitoturva, sairauden hoitoturva ja matkavakuutus ovat kaikki terveysvakuutuksen osia. Terveysvakuutuksesi voi pitää sisällään yhden tai useamman näistä turvista.

Verkkopalvelu ja TaskuTurva

Nyt kannattaa käytää Chromea ja Edgeä. Tulossa korjaus myös IE-selaimelle.

TaskuTurvaan uudet vakuutukset tulevat näkyviin alkuvuodesta 2021. Verkkopalvelusta näet kuitenkin kaikki vakuutuksesi.

Laskutus

Vakuutukset uudistuvat eri vaiheissa. Vanhalle maksusopimukselle jää esimerkiksi vielä ajoneuvovakuutukset, kun uusi kotivakuutus alkaa. Näistä vakuutuksista tulee jatkossa erilliset laskut. Jos samaan aikaan uudistuu esimerkiksi koti- ja lemmikkivakuutukset, näitä vakuutuksia laskutamme usein samalla laskulla myös jatkossa.

Vakuutuslaskut löytyvät verkkopalvelun yläosasta kohdasta Laskut.

Vakuutuksesi on uudistumassa ja olet saanut meiltä postia, joka sisältää uudistumistiedotteen, vakuutuskirjan ja laskun. Posti on tullut sinulle valintasi mukaan joko paperipostina tai verkkopalveluun. Postia tuli kerralla aika paljon ja lasku on saattanut jäädä sinulta huomaamatta. Ei hätää, löydät laskun verkkopalvelusta ja maksamalla vakuutuslaskun on vakuutusturvasi kunnossa.

Verkkopalvelu

Verkkopalvelussa tarkastelet vakuutustesi tietoja ja laskujasi, ilmoitat vahingosta tai viestittelet kanssamme.

Tutustu verkkopalveluun

TaskuTurva-mobiilisovellus

TaskuTurvasta näet omat ja liittosi ottamat vakuutukset. Voit tarkastella laskujasi, viestitellä kanssamme tai hoitaa korvausasioita.

Tutustu TaskuTurvaan

Ota käyttöön e-lasku & paperiton palvelu

Vakuutuspaperisi pysyvät tallessa Turvan verkkopalvelussa ja laskut hyväksyt suoraan omassa verkkopankissasi.

E-lasku ja paperiton palvelu