Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
31.8.2023

Kannustava tulotaso innostaa Turvan vakuutusedustajia

Kiinnostava myyntituote ja kannustava tulotaso motivoivat Turvan vakuutusedustajia. Lue kahden vakuutusedustajan kokemukset työstä.

Kaksi Turvan vakuutusedustajaa.

Myyntityön ja yrittäjyyden yhdistelmä on yllättänyt positiivisesti vakuutusedustajat Riikka Mustaniemen ja Lauri Mäkisen . Molemmat ovat ehtineet tehdä urallaan monenlaisia töitä, ja tie vakuutusmyynnin pariin löytyi erilaisten sattumusten kautta. Molemmat ovat työskennelleet reilut pari vuotta Turvan vakuutusedustajina. He tekevät töitä yrittäjinä.

Riikka Mustaniemi, 33, oli juuri muuttanut kotiseudultaan Oulusta Helsinkiin ja teki personal trainerin töitä, kun kotiseudulta tuttu myyntialan ammattilainen tarjosi hänelle myyntitöitä puhelinyhtiössä. Aluksi ajatus ei houkuttanut Mustaniemeä lainkaan, vaikka säännöllisemmät työajat ja Helsingin hintatasoon sopivat tulot kiinnostivat.

– En ajatellut, että sopisin lainkaan myyntialalle, koin että se on sellaista tyrkyttämistä, Mustaniemi kertoo.

– Kaverini oli toista mieltä ja kertoi, että myyntityö ei missään nimessä saa olla tyrkyttämistä vaan asiakkaiden auttamista ja palvelemista. Hänen mielestään pohjoisen ihmiset pärjäävät asiakaslähtöisessä työssä, ja riittää kun olen oma iloinen itseni.

Tämä on pitänyt Mustaniemen yllätykseksi paikkansa ja myyntityö on sittemmin vienyt mukanaan – ensin puhelinyhtiön henkilömyynnistä yritysmyyntiin ja sitä kautta vakuutusten pariin. Turvan vakuutusedustajaksi Mustaniemi haki muutama vuosi sitten tuttujen suosituksesta ja tuli valituksi.

Yrittäjän vapaus motivoi

Lauri Mäkisen, 32, kohdalla vakuutusedustajaksi päätyminen oli tavallaan vahinko, onnekas sellainen. Kun Mäkinen valmistui seitsemän vuotta sitten myynnin tradenomiksi, jo sovittuihin palvelualan myyntitöihin tuli työnantajan kömmähdyksen vuoksi muutaman kuukauden viive. Aktiivisena verkostoitujana Mäkinen löysi katveajalle kesätyön vakuutusyhtiöstä ja jäi sille tielleen, kun vakuutusten haastavuus alkoi viehättää kunnianhimoista Mäkistä. Yritys on sittemmin vaihtunut Turvaan, mutta ala pysynyt samana.

Sekä Mäkinen että Mustaniemi tekevät työtä yrittäjinä, mikä tarkoittaa vapautta päättää työn määrästä ja työajoista sekä mahdollisuutta vaikuttaa omaan tulotasoon. Tämä on tuonut sekä Mustaniemelle että Mäkiselle intoa ja motivaatio tehdä parhaansa, mikä on näkynyt paitsi tyytyväisinä asiakkaina, myös kannustavana tulotasona.

Turva pitää vakuutusedustajistaan hyvää huolta ja tarjoaa heidän käyttöönsä työtilat ja -välineet sekä mahdollisuuksia kouluttautumiseen ja verkostoitumiseen. Tarvittava perehdytys uusiin tuotteisiin sekä kokeneempien kollegoiden tuki kuuluu kaikille Turvan vakuutusedustajille riippumatta siitä, työskentelevätkö he palkkatyössä vai yrittäjinä.

– Turvassa meitä vakuutusedustajia arvostetaan ja mielipiteitämme kuunnellaan. Ilmapiiri on hyvä ja yrittäjänä pääset tasavertaisesti mukaan porukkaan, Lauri Mäkinen kertoo.

Vakuutusedustaja etsii ratkaisuja

Vakuutukset eivät ole myytävinä tuotteina helpoimmasta päästä, sillä muuttuvia ja soveltamista vaativia yksityiskohtia riittää. Toisaalta lähes kaikki tarvitsevat vakuutuksia elämän eri vaiheissa. Yhdistelmä kiehtoo niin Mäkistä kuin Mustaniemeäkin.

– Keskustelen aina eri vakuutusvaihtoehdot läpikotaisin asiakkaan kanssa ja selitän juurta jaksain mistä on kyse, Mäkinen kertoo.

– On palkitsevaa, kun toisinaan asiakas kertoo, että hän ymmärtää nyt ensimmäistä kertaa elämässään vakuutustensa sisällön, ja saamme yhdessä aiemmat virheet korjattua ja turhat vakuutukset lopetettua.

Mustaniemi kuvaa hänkin vakuutusten myyntiä ennen kaikkea ratkaisujen myynniksi.

– Vakuutusedustajana tärkein työni on selvittää voinko auttaa asiakasta, ja millainen vakuutusratkaisu olisi koko perheen elämäntilanteeseen parhaiten soveltuva, Mustaniemi kertoo.

– Vakuutukset kattavat elämää tosi laajasti: henkivakuutukset, kodin, lemmikit, metsät. Niiden kautta pääsee tutustumaan ihmisen koko elämänkaareen hyvinkin lyhyessä ajassa. Paras palkinto ei ole raha vaan se, kun asiakas saa aidosti parempaa turvaa ja on siitä helpottunut ja tyytyväinen. Kotivakuutus on monelle ihan aidosti elämän turva.

Töitä omien aikataulujen mukaan

Mäkinen käyttää yrittäjän vapautta hyödykseen optimoimalla työajat itselleen sopiviksi. Aamuihmisenä hän herää usein jo puoli kuudelta ja aloittaa työt seitsemältä. Toisinaan työpäivä on jo ohi, kun toiset vasta pääsevät alkuun. Työt Mäkinen hoitaa Turvan toimistolta käsin, koska se on kahden lapsen isän kannalta kätevintä.

Mustaniemi tekee töitä joustavasti sekä kotoa että Turvan eri toimipisteiltä käsin. Mahdollisuus säädellä itse omia työaikoja sopii erinomaisen hyvin aktiiviselle liikkujalle, joka saattaa käydä keskellä päivää kuntosalilla tai nähdä ystävää pitkällä lounaalla. Mustaniemellä diagnosoitiin aikuisiällä adhd, ja myös sen kanssa elämistä yrittäjän vapaus on tukenut hyvin. Kesäkuukausina Mustaniemi ei ole raaskinut lomailla, mutta on sen sijaan tehnyt useina päivinä töitä vain aamupäivisin.

– Rohkeasti mukaan porukkaan, jos yhtään kiinnostuit! Vakuutusedustajan työssä kaiken tarvittavan voi oppia, kunhan asenne on kunnossa ja on valmis tekemään töitä. Ja yrittäjänä voi tienata tosi hyvin, Mustaniemi kannustaa.

Kiinnostuitko edustajan työstä? Katso lisää ja kurkkaa meidän avoimet tehtävät !