Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Kohti kestäviä valintoja

Haluamme sitoutua ympäristötyöhön, jolla on vaikutusta: ohjaamme asiakkaitamme vastuullisempiin valintoihin, seuraamme omaa hiilijalanjälkeämme ja laadimme vuonna 2023 tiekartan Turvan oman toiminnan hiilineutraaliuteen. Pääkonttorillemme on myönnetty Green Office -sertifikaatti ja tavoittelemme sen mukaista toimintaa myös muissa toimitiloissamme. Ympäristöteot jarruttavat ilmaston lämpenemistä ja tekevät arjesta turvallisempaa. Otamme kestävyystekijät huomioon, kun kehitämme vakuutustoimintaamme.

Digipalvelut vähentävät paperin kulutusta

Kannustamme vahvasti asiakkaitamme valitsemaan sekä paperittoman palvelun että ottamaan käyttöön e-laskun. Tämä yhdistelmä takaa sekä sujuvan vakuutusasioiden hoidon että vähentää paperin kulutusta.

Paperiton palvelu tarkoittaa, että asiakkaan vakuutuspaperit ovat tallessa Turvan verkkopalvelussa ja TaskuTurvassa, eikä niitä enää lähetetä postissa paperisina. E-laskun avulla laskut puolestaan menevät suoraan asiakkaan verkkopankkiin, eikä paperilaskuja tarvita.

Kattavat verkkopalvelumme vähentävät asiakkaan tarvetta asioida toimipisteissämme, jolloin paikalle matkustamisen tarvetta ei ole, ja säästyy niin aika kuin mahdollisia ajoneuvojen päästöjä.

Ota paperiton palvelu ja e-lasku käyttöön täällä.

Ohjaamme kestäville korjauskumppaneille

Kun vahinko sattuu, ohjaamme asiakkaamme korjauskumppaneille, jotka toimivat kestävästi ja luotettavasti. Opastamme asiakkaitamme mieluummin korjauttamaan vanhaa kuin ottamaan tilalle uutta.

Olemme laatineet korvauskumppanitoimintaamme ohjeen. Ohjeessa määritellään toimintaperiaatteet mm. kumppanivalinnasta, sopimuksen tekemisestä, tavoitteiden asettamisesta, raportoinnista, seurannasta ja kehittämisestä.

Korjauskumppaneillamme on aito halu ympäristövastuun kehittämiseen. Kumppanimme tavoittelevat esimerkiksi kaiken syntyvän jätteen kierrättämistä ja hiilineutraaliutta sekä ohjaavat hankintojaan kohti kestävää kehitystä.

Esimerkiksi autokorjaamisen hiilijalanjäljessä on valtava ero sen välillä, korjataanko vaurioitunut vanha osa vai vaihdetaanko sen tilalle uusi. Kumppanillamme Autoklinikalla on lähtökohtana selvittää aina ensin, voidaanko vaurio korjata turvallisesti ja laadukkaasti osia vaihtamatta.

Lue juttu: Vastuullinen autokorjaus on kevyempää sekä luonnolle että kukkarolle

Turvan pääkonttori on Green Office

Pääkonttorillemme on myönnetty Green Office -sertifikaatti, joka on osoitus siitä, että Turvan ilmastotyö on tavoitteellista ja työyhteisömme on siihen aidosti sitoutunut. Pääkonttorin lisäksi innostamme koko henkilöstöämme ympäri maan toimimaan entistä ympäristöystävällisemmin niin konttorilla kuin kotona.

Green Office on WWF:n ympäristöohjelma toimistoille ja yrityksille. Ohjelmassa organisaatiot laativat konkreettisen ja tavoitteellisen ympäristöohjelman WWF:n ohjeiden mukaan. Ympäristöohjelman avulla pienennämme hiilijalanjälkeämme ja kulutamme luonnonvaroja järkevästi.

Tutustu tästä WWF:n Green Office –ympäristöjärjestelmään.

Hiilijalanjälkilaskenta kertoo ilmastovaikutuksistamme

Olemme laskeneet hiilijalanjälkemme vuosittain vuodesta 2021 alkaen. Käytämme laskentaan kansainvälisesti tunnetuinta standardia, GHG-protokollaa (Greenhouse Gas). Se mittaa suorat, energiaepäsuorat ja muut epäsuorat päästöt.

Suorat päästöt ovat seurausta esimerkiksi sähkön- tai lämmöntuotannosta ja kuljetuksista. Energiaepäsuorat päästöt tarkoittavat ostetun ja kulutetun sähkön, lämmityksen ja jäähdytyksen tuotannon päästöjä. Muut epäsuorat päästöt ovat seurausta yhtiön toiminnasta, mutta päästölähteen omistaa tai sitä hallitsee toinen yhtiö.

Turvan omassa toiminnassa suurin osa suorista päästöistä syntyy tällä hetkellä työsuhdeautoilla ajamisesta, ja suurin osa energiaepäsuorista päästöistä puolestaan eri toimipaikkojen lämmönkulutuksesta. Muut epäsuorat päästöt syntyvät toimintamme arvoketjun päästöistä, kuten korvaustoiminnasta, sijoituksista sekä ostetuista tuotteista ja palveluista.

Hiilijalanjälkilaskenta kertoo Turvan ilmastovaikutuksista. Se huomioi absoluuttisten päästöjen määrän ilman kompensaatiota. Laadimme vuonna 2023 tiekartan Turvan oman toiminnan hiilineutraaliuteen. Hiilineutraaliussuunnitelma kattaa Turvan suorat ja energiaepäsuorat päästöt.