Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vakuutusyhtiö Turva ylsi tavoitteisiin

31.8.2020 - Turvassa tapahtuu

Osavuosikatsaus: Vakuutustoiminta kannattavassa kasvussa, sijoituspuoli haastavaa.

Turvan ensimmäisen vuosipuoliskon (1.1.–30.6.2020) vakuutusmaksutulon kasvu oli vahvaa, 6,8 prosenttia. Vakuutustoiminnan yhdistetyksi kulusuhteeksi muodostui 93,4 prosenttia. Alkuvuoden liikevoitto oli yhteensä 2,3 miljoonaa euroa.

Koronaviruspandemian vaikutus rahoitusmarkkinoihin aiheutti laskua sijoitusten käypiin arvoihin, jonka vuoksi alkuvuoden kokonaistulos jäi Turvassa 3,5 miljoonaa euroa tappiolliseksi. Sijoitustoiminnan nettotuotoksi käyvin arvoin tuli -2,4 prosenttia.

– Asiakaskehitys ja vakuutusmaksutulon kasvu ovat koronasta huolimatta kehittyneet positiivisesti, joten tilanne näyttää erittäin valoisalta, Turvan toimitusjohtaja Ville Raunio muistuttaa.

Turvan vakavaraisuus on vahva, ja vakavaraisuussuhde (EOF/SCR) on pysynyt yli 200 prosentissa koko alkuvuoden 2020. Tilanteessa 30.6.2020 Turvan vakavaraisuussuhde oli 221 prosenttia. Turva jatkaa siis ammattiliittojen vahvana ja vakavaraisena kumppanina.

Asiakkaat löysivät uudet palvelukanavat

Vuosi 2020 tulee jäämään historiaan erittäin poikkeuksellisena vuotena. Koronavirus on vaikuttanut kaikkien elämään, ei vain Suomessa, vaan koko maailmassa. Vakuutustoiminnassa maaliskuun alun ’täyssulku’ vaikutti monin tavoin: siirryimme Turvassa etätyöskentelyyn, toimipaikat suljettiin ja asiakastapaamiset kasvokkain peruttiin useamman kuukauden ajaksi.

– Siirryimme mutkattomasti yhden työpäivän aikana työskentelemään kotoa käsin. Mitään katkoksia asiakaspalveluun ei tullut, kertaa Ville Raunio.

Turvassa on ollut jo useamman vuoden käynnissä mittava uudistumishanke, josta asiakkaille ovat ensimmäisenä näkyneet uusittu puhelinjärjestelmä ja uusi versio TaskuTurva-mobiilisovelluksesta.

Saimme juuri ennen koronaa lanseerattua uuden ajanvarausohjelman, jonka avulla asiakkaat voivat varata soitto- ja verkkotapaamisaikoja heille sopiviin ajankohtiin, myös iltoihin ja viikonloppuihin. Tuoteuudistuksista ensimmäiset ajoittuvat tämän vuoden viimeiselle vuosineljännekselle, jos järjestelmätyöt saadaan loppuun sovitussa aikataulussa.

– Asiakkaamme löysivät nopeasti uuden ajanvaraustyökalumme ja TaskuTurvan, kertoo Ville Raunio tyytyväisenä.

Juhannuksen jälkeen toimipaikat avattiin jälleen ja ilman ajanvaraustakin saa poiketa. Hymyn saat kaupan päälle!

Katso myös: