Turvan joululahjoitus Suomen luonnolle

16.12.2019 - Turva mukana

Tänä jouluna tuemme Suomen luonnonsuojeluliiton työtä.

Turva haluaa olla mukana kantamassa vastuuta ympäristöstämme, jotta sen tuoma ilo, puhtaus ja monimuotoisuus säilyisivät myös tuleville sukupolville. Tänä jouluna annammekin lahjamme Suomen luonnolle ja tuemme Suomen luonnonsuojeluliiton työtä.

– Suomen luonnonsuojeluliitto valikoitui kohteeksi, sillä se on tunnettu ja arvostettu pitkän linjan toimija Suomessa. Lisäksi se on voittoa tavoittelematon järjestö, joten tukisumma 3000€ menee kokonaisuudessaan luonnon hyväksi, iloitsee Turvan palvelujohtaja Loviisa Itäkannas.

Yhteistyö Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa alkoi jo aiemmin tänä vuonna, kun Turva kampanjoi aktiivisesti asiakkaille paperittoman palvelun käyttöönottoa.

– Turva kannustaa asiakkaitaan valitsemaan paperittoman palvelun, jotta asiakas saa sujuvampaa palvelua, joka ei ole niin aikaan ja paikkaan sidottua. Samalla myös paperin määrä vähenee ja toki säästämme kustannuksiakin. Niinpä meille oli luontevaa yhdistää Turvan paperittoman palvelun markkinointiin yhteistyö Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa, toteaa Itäkannas.

– Lahjoitimme syksyllä SLL:n ilmastotyölle ja elinympäristöjen (metsät, suot, vedet) suojelulle 2.000€. Jotta lahjoitus ei jäisi kertaluontoiseksi, päätimme jatkaa samojen kohteiden tukemista myös joululahjoituksella, Itäkannas jatkaa.

Monimuotoisen luonnon puolesta jo yli 80 vuotta

Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö, jolla on 160 paikallisyhdistystä ja tuhansia aktiiveja ympäri Suomen. Suojellakseen suomalaista luontoa ja ihmisten oikeutta nauttia luonnosta SLL on tehnyt väsymättömästi työtä jo vuodesta 1938 lähtien.

Tällä hetkellä suurimpia haasteita ovat ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden suojeleminen. Suomen luonnonsuojeluliiton yritysyhteistyöpäällikkö Pirjo Itkonen kiittää Turvaa lämpimästi lahjoituksesta ja kertoo, että viime vuosien aikana yhteistyö yritysten kanssa on tarjonnut heidän työlleen entistä paremmat edellytykset.

– Luonnonsuojeluliiton asiantuntijatyö ja ruohonjuuritason luonnonsuojeluhankkeet ovat yhdessä tekijä, jolla pystymme vaikuttamaan. Elinvoimainen metsä- ja suoluonto ovat keskeisiä elementtejä ilmastonmuutoksen torjunnassa ja lajien suojelussa. Turvalta saatu tuki ohjataan tähän kokonaisvaltaiseen toimintaan, kertoo Itkonen.

Auta sinäkin

Näin joulun aikaan on oiva tilaisuus antaa aineeton joululahja Suomen luonnolle. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen voi tukea Suomen luonnonsuojeluliiton tärkeää työtä ympäri vuoden. Tutustu tarkemmin eri tapoihin auttaa SLL:n verkkosivuilla.

Kuva: Pirjo Itkonen/SLL

Katso myös: