Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Turva vakuutusalan kasvun kärjessä

17.2.2022 - Turvassa tapahtuu

Turvan kannattavan kasvun avainluvut:
• Vakuutusmaksutulo 132,6 M€, + 8,8 %
• Vahinkovakuutuksen yhdistetty kulusuhde 91,9 %
• Omistaja-asiakkaille palautunut etuina 10,2 M€
• Vakavaraisuus 242 %
• Henkilöasiakkaita 209 742, yritysasiakkaita 10 085

Vuosi 2021 oli Turvan vahvin vakuutusmaksutulolla ja liikevoitolla mitattuna. Vuoden 2021 vakuutusmaksutulo nousi 132,6 M€:oon. Kasvua oli edellisvuoteen verrattuna 8,8 prosenttia (121,9 M€) ja Turva oli selkeästi vakuutusalan kasvun kärjessä.

– Vuoden erinomaisen tuloksen taustalla ovat onnistumiset myynnissä ja maltillinen vahinkosuhteen kasvu. Samanaikaisesti onnistuimme vahvistamaan yhtiön vakavaraisuutta entisestään, kertoo Turvan toimitusjohtaja Ville Raunio.

Hyvä tulos näkyy asiakkaille
Kokonaistulos viime vuodelta tuplaantui 20,8 milj. euroon (10,4 M€ vuonna 2020). Turva on asiakkaidensa omistama, keskinäinen yhtiö. Siksi tulosta ei jaeta osakkeenomistajille, vaan sillä vahvistetaan yrityksen vakavaraisuutta, kehitetään palveluita ja jaetaan etuina omistaja-asiakkaille, 10,2 M€ vuonna 2021.

Vakuutus- ja korvaustoiminnan mittavat kehityshankkeet jatkuivat vuonna 2021 ja loppuvuodesta saimme uudet henkilö- ja henkivakuuttamisen tuotteet. Panostamme asiakaspalvelun kehittämiseen ja vahvistusta oikeaan suuntaan saimme, kun Turva saavutti jo kymmenennen kerran asiakastyytyväisyystutkimuksessa kärkisijan. EPSI Rating Vakuutus -tutkimuksessa Turvan yksityisasiakkaiden asiakastyytyväisyys oli tasolla 76,0 (alan keskiarvo 72,9).

Katse tulevaisuudessa
Vuonna 2021 suuntasimme henkilöstön kehittämispanostuksia paitsi henkilökohtaisten kehittymissuunnitelmien toteuttamiseen, myös tuote- ja järjestelmäuudistusten edellyttämien uusien osaamisten haltuunottoon.

Turvan vakavaraisuuden määrittäminen ja valvonta perustuvat EU-tason Solvenssi II -säännöstöön.
Vuoden 2021 lopussa vakavaraisuussuhde vahvistui ollen vuoden lopussa 242 prosenttia (vuoden 2020 lopussa 218 %).

Vakuutustoimintaa kehitetään vastuullisesti
Turva on merkittävä yhteiskunnallinen toimija. Työllistämme yli 400 henkilöä ja kehitämme toimiamme vahvemmin vastuullisesti kestävän kehityksen periaatteisiin nojaten. Vuoden 2021 tavoitteemme oli Green Office -kriteereiden täyttäminen pääkonttorissamme Tampereella. Se onnistui ja saavutimme Green Office -sertifikaatin helmikuussa 2022.

– Olen erityisen ilahtunut siitä, että kannattavan kasvun ja tuoteuudistusten ohella panostamme entistä enemmän vastuullisuuden ja yhteiskuntavastuun kehittämiseen, toteaa Ville Raunio.

Tiedot ovat tilintarkastamattomia.

Katso myös: