Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Olympialaisiin valmistautuva purjehtija Akseli Keskinen: ”Tällaisilla matkustuspäivillä on tärkeää, että vakuutukset ovat kunnossa”

13.7.2021 - Turva mukana

Akseli Keskinen aloitti purjehduksen kahdeksanvuotiaana Tuusulanjärven purjehtijoissa. Optimistijollalla aloitettu taival purjehduksen parissa on johtanut pisteeseen, jossa Akseli valmistautuu edustamaan Suomea parinsa Sinem Kurtbayn kanssa Tokion olympialaisissa, Nacra 17-luokan purjehduksessa.

- Purjehduksessa hienointa on se, että koskaan ei voi purjehtia täydellisesti, vaan muuttujia on paljon. Tuuli muuttuu, aallot muuttuvat ja muut veneet purjehtivat eri tavalla. Tilanteisiin pitää sopeutua ja tehdä niissä parhaansa, Akseli kuvaa lajin viehätystä.

- Niin ja onhan se upeaa olla merellä.

Keskisen kirkkaana haaveena on olympiamitali. Mahdollisuus edustaa Suomea Tokiossa on hänelle hieno mahdollisuus, ja valmistautuminen on ollut sen mukaista. Lajin ja Suomen edustaminen on Keskiselle selvästi kunnia-asia.

- Viimeiset kolme kuukautta olen ollut yhtäjaksoisella treenileirillä Santanderissa, Espanjassa, noin 15 muun olympialaisiin lähtijän kanssa. Harjoituskilpailuja ja valmistavaa treeniä on riittänyt.

Nyt käynnissä ovat viimeiset matkavalmistelut Suomessa.

- Säät harjoitusalueilla ovat olleet hyvin sateiset, joten tällä kertaa kävi harvinaisesti niin päin, että saavuin Espanjasta Suomen lämpöön, nuori purjehtija naurahtaa.

Turvan kaltaisten yhteistyökumppaneiden tuki on Akselille ja muille purjehtijoille arvokasta. Laji edellyttää paljon matkustamista, mikä tarvittavien varusteiden kanssa ei aina ole helppoa tai edullista. Vakuutusyhtiönsä Turvan toimintaan hän on aina ollut tyytyväinen.

- Ja maailmalla tietysti tuo mielenrauhaa, kun on matkavakuutus kunnossa. Tiedän, että voin keskittyä olennaiseen, eikä tarvitse murehtia sitä, että jotain voi sattua, Keskinen pohtii vakuutusten merkitystä.

Viimeiset pari vuotta Keskisen elämä onkin pyörinyt lähes täysin purjehduksen ympärillä. Vähällä vapaa-ajallaan hänet voi löytää esimerkiksi seinäkiipeilemästä tai frisbeegolf-radalta. Kuivemman maan lajit tuovat rauhallisempaa vaihtelua hänen jatkuvaa reagointia ja havainnointia vaativaan päälajiinsa.

Syksyllä uusia tuulia elämään tuovat alkavat opinnot Aalto-yliopistossa. Mutta sitä ennen on horisontissa vain yksi, suuri maamerkki. Tunnelmat ennen olympialaisia ovat innostuneet ja luottavaiset.

- Minut saa hymyilemään hyvä seura, kaunis sää ja mukavat aktiviteetit. Mennään tekemään parhaamme ja näytetään, mihin pystymme.

Nacra 17 –luokan purjehdus Tokion olympialaisissa 2020 kilpaillaan 28.7-3.8.2021 Onnea matkaan, Akseli ja Sinem!

Katso myös: