Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vakavarainen ja vastuullinen Turva jo vuodesta 1910

28.4.2020 - Turvassa tapahtuu

Turvan vuosi 2019 päättyi erinomaisissa tunnelmissa; EPSI Ratingin Vakuutustutkimuksessa olimme jälleen kerran voittajia henkilöasiakkaiden sarjassa, saimme Innostavimmat työpaikat 2019 –tunnustuksen ja tilikauden tulos näytti kaikkien aikojen ennätyslukemia.

Vaikka vuosi 2020 on kevään aikana osoittautunut erikoisemmaksi, kuin kukaan olisi voinut aavistaa, aikoo Turva jatkaa arvojensa ja strategiansa tiellä vastuullisena ja vakavaraisena.

– Yksikään vakuutusyhtiö ei olisi voinut kuvitella etukäteen tällaista maailmantilannetta ja sen luomia paineita myös vakuutustoiminnalle. Tällaisessa erikoisessa tilanteessa on ollut äärimmäisen tärkeää, että meillä on vahvalla pohjalla oleva asiakkaidemme luottamus, osaava ja sitoutunut henkilöstö sekä tietenkin hyvä taloudellinen perusta, toteaa Turvan toimitusjohtaja Ville Raunio.

– Palveluiden ja työn siirtyminen nopealla aikataululla sähköisiin kanaviin on luonut myös uudenlaista tekemistä ja oivalluksia, jotka tulevat varmasti näkymään työssämme myös jatkossa. Digitaalisten palveluiden kehittäminen, ja erinomaisen asiakaskokemuksen varmistaminen myös sähköisissä kanavissa on entistäkin tärkeämpää myös Turvan menestyksen kannalta, Raunio jatkaa.

Turva viettää vuonna 2020 juhlavuottaan. Vuonna 1910 Tampereella perustettiin Hämeen Työväen Keskinäinen Paloapuyhdistys, josta on vuosien saatossa kasvanut nykyinen Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva. 110-vuotiaan yhtiön toiminta perustuu edelleen ammattiliittoyhteistyöhön ja alusta asti tärkeälle keskinäisyyden periaatteelle. Ammattiliittojen jäsenet ja heidän perheensä ovat Turvan toiminnan kivijalka. Vajaassa kymmenessä vuodessa Turvan asiakkaina olevien ammattiliittojen määrä onkin yli kaksinkertaistunut. Liitot ja niiden jäsenet luottavat Turvaan.

Vuoden 2019 tilinpäätöksen avainlukuja

Asiakkaiden luottamus näkyy Turvassa myös asiakasmäärien kasvuna. Turvan vakuutusmaksutulo on kasvanut 2000-luvulla keskimäärin 6,1 prosenttia vuodessa. Vuonna 2019 vertailukelpoinen vakuutusmaksutulo kasvoi yhteensä 3,8 prosenttia (ilman potilasvakuutuksen vakuutusmaksutuloa tarkasteltuna).

Vuonna 2019 vahinkosuhde nousi 71,9 prosenttiin (70,2 % vuotta aikaisemmin) ja liikekulusuhde pieneni 25,4 prosenttiin (26,2 %). Vakuutustoiminnan yhdistetyksi kulusuhteeksi tuli 97,3 prosenttia (96,3 %). Vuoden 2019 lopussa henkilöasiakkaita oli yhteensä 191 793 ja yritysasiakkuuksia oli yhteensä 8 608. Vuoden 2019 lopussa asiakkaina oli yhteensä 36 ammattiliittoa.

Turvan omistaja-asiakkaat saavat alennusta koti-, henkilö- ja ajoneuvovakuutusmaksuistaan. Yksityishenkilöiden omistaja-asiakasalennus perustuu asiakassuhteen kestoon ja keskittämiseen, ja perheen nuoret saavat vanhempiensa alennusedut muuttaessaan omaan kotiin. Vuonna 2019 Turvan myöntämien omistaja-asiakasalennusten määrä oli yli 10,0 miljoonaa euroa. Lisäksi ammattiliittojen jäsenet saavat liittoalennuksen vapaaehtoisista vakuutuksistaan.

Vakavaraisuus vahva

Sijoitustoiminnassa vuosi 2019 oli hyvä: sijoitusten nettotuotto sitoutuneelle pääomalle oli 7,4 prosenttia (-0,4 %). Kirjanpidon mukaiseksi liikevoitoksi muodostui 7,1 miljoonaa euroa (9,2 milj. e), ja käyvin arvoin lasketuksi kokonaistulokseksi ennätyksellinen 17,0 miljoonaa euroa (0,8 milj. e).

Vakavaraisuutta kuvaava solvenssisuhde eli oman varallisuuden (EOF) suhde vakavaraisuuspääomavaatimukseen (SCR) oli 236 prosenttia (vuotta aikaisemmin 253 %). Turvan vakavaraisuus on säilynyt vahvana myös poikkeuksellisen alkuvuoden 2020 aikana, ja ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa solvenssisuhde on edelleen yli 200 prosentin tasolla.

Tilikausi lyhyesti

  • vakuutusmaksutulo 111,1 milj. euroa (edellisenä vuonna 109,1 milj. euroa)
  • liikevoitto 7,1 miljoonaa euroa (9,2 milj. euroa)
  • kokonaistulos 17,0 miljoonaa euroa (0,8 milj. euroa)
  • asiakkaille palautui omistaja-asiakkaan alennuksina yli 10,0 miljoonaa euroa
  • työntekijöiden määrä vuoden lopussa 345

Automaatiosta ja verkkoasioinnin kasvusta huolimatta toimipaikkojemme määrä on pysynyt vakaalla tasolla.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Ville Raunio, 040 530 3303

Voit tutustua vuoden 2019 tilinpäätökseen ja toimintakertomukseen, tunnuslukuihin ja tilintarkastuskertomukseen täällä.


Vakuutusyhtiö Turva on Tampereella vuonna 1910 perustettu keskinäinen vakuutusyhtiö. Turva on kotimainen yhtiö ja sen merkkinä meillä on käytössä Avainlippu.

Katso myös: