Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Turvan joululahjoitus Hope ry:lle

14.12.2018 - Turva mukana

Joulu on jokaiselle erityinen ja erilainen. Kaiken joulukiireen keskellä on hyvä muistaa, että osalle perheistä joulu saattaa olla taloudellisesti hyvin tiukkaa aikaa. Pienelläkin kädenojennuksella saattaa tehdä hyvin tärkeän teon toiselle.

Siksi Turvan joululahjoitus menee tänä vuonna Hope ry:lle, joka jakaa vähävaraisille ja kriisin kohdanneille perheille apua mm. konkreettisin vaate- ja tavaralahjoituksin. Hopen toiveesta Turvan lahjoituksella ilahdutetaan tänä vuonna vähävaraisten perheiden nuoria leffalipuin.

– Pikkulapsi-iän ylittäneet kun tuppaavat jäämään hieman paitsioon joululahjakeräyksissä, kertoo HOPE:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila. – Avuntarve näkyy perheissä ympäri vuoden, mutta toki jouluna, kuten myös muina juhlapyhinä ja lomakausina, avuntarve korostuu. Pelkästään koulujen loma-ajat lisäävät ruokakustannuksia perheissä, Hostila jatkaa.

Turvan pääkonttorilla järjestettiin lisäksi keräys henkilökunnalle, jonka kautta saimme kerättyä peräkontillisen verran joulukoristeita ja lahjoja; leluja, pelejä ja harrastusvälineitä. Henkilökuntamme lahjoitukset toimitettiin Tampereen Hopelle 5.12.

Joulu on yhdistyksen toiminnassa tärkeää aikaa, ja tunnelma paikan päällä onkin kiireinen, mutta lämmin. Lahjoituksia tuodaan sisään ja tavarat löytävät uudet omistajansa kauniisti järjestellyiltä hyllyiltä ja rekeiltä.

– On todella tärkeää, että yritykset osallistuvat. Hopea ei ole ilman yhteistyökumppaneita, kommentoi Kirsi Stenvall Tampereen Hopelta.

Lähestyimme osaa asiakkaistamme sähköpostitse, ja päivittämällä asiakastietonsa he kartuttivat Hope-lahjoituskassaamme. Tämän tempauksen avulla saimme kokoon nuorille lahjoitettavaksi 116 Intersportin lahjakorttia.

– Joululahjoitukseemme pääsivät näin osallistumaan niin Turva, henkilökuntamme kuin asiakkaammekin. Yhteisön ja etenkin sen heikoimmassa asemassa olevien auttaminen istuu hyvin Turvan ja meidän turvalaisten arvoihin. Iso joukko lähtikin ilolla mukaan ja ihmisten auttamishalu lämmittää sydäntä, iloitsee Turvan markkinointipäällikkö Janica Lamberg.

Auttajia tarvitaan aina

Tässä vaiheessa vuotta yhdistyksen toiminta keskittyy pelkästään jouluun, mutta on hyvä muistaa, että apua tarvitaan myös kaikkina muina vuodenaikoina.

– Ihmiset ovat olleet hyvin liikkeellä, mutta myös avuntarvitsijoita on aikaisempia vuosia enemmän, Stenvall kertoo.

Hope ry tekee arvokasta työtä, joka auttaa tuhansia lapsia ja perheitä vuosittain. Vuonna 2017 Hope ry auttoi 6568 perhettä ja 16 960 lasta. Kuinka Hopen toimintaan voi osallistua?

– Meille voi tehdä tavara- tai rahalahjoituksen sekä antaa aikaansa ja osaamistaan. Myös yhdistyksen jäseneksi on mahdollista liittyä, Hostila kertoo.

Hopen verkkosivuilla voit tutustua tarkemmin eri tapoihin auttaa yhdistyksen kautta. Jos toiminta kiinnostaa, kannattaa olla rohkeasti yhteydessä lähimpään Hopen toimipaikkaan.

– Vapaaehtoisia tarvitaan ympäri vuoden ja kannustammekin ihmisiä tulemaan tutustumaan toimintaamme. Lähimpään paikallistoimijaan yhteyttä ottamalla kuulee lisää auttamismahdollisuuksista, Hostila vinkkaa.

Hope ry pähkinänkuoressa

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry on perustettu vuonna 2009, ja sen perustamisajatuksena oli tahto synnyttää konkreettinen hyvän kierre ja antaa lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen.

Hope ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, joka toimii 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea. Hopen toiminnasta voit lukea lisää osoitteessa hopeyhdistys.fi.

Katso myös: