Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

TaskuTurva tuli, olitko valmis?

21.7.2020 - Työelämä

Voi olla, että kyseessä oli synkkä ja myrskyinen yö, kun idea TaskuTurvasta syntyi vuonna 2017. Turvan asiakkaiden ja liittovakuutettujen oma sovellus julkaistiin jo saman vuoden loppupuolella. Ja suuri päivitys tähän heti perään 2020. Muutamassa kuukaudessa entistä ehompi TaskuTurva on kerännyt yli 20 000 latausta ja vastaanotto on ollut lämmin. Mutta miten tähän pisteeseen päädyttiin?

TaskuTurvan uutta päivitystä tehtiin pitkään ja hartaasti, ja tässäkin projektissa loppukiri oli aikamoinen. Itse en ollut projektissa mukana aivan alusta alkaen, tekemässä ensimmäisiä määrittelyitä tai vetämässä suuntaviivoja, vaan hyppäsin kyytiin siinä vaiheessa, kun tekeminen oli toden teolla pääsemässä vauhtiin.

Uutena turvalaisena TaskuTurva-projektiin hyppäämisessä oli tuolloin omat haasteensa. Aluksi vierailta tuntuneet taustat ja määrittelyt tulivat lopulta hyvinkin tutuiksi, ja muihin taustajärjestelmiin ja tuotteisiin tutustuminen jatkuu edelleen. Lajin helppous on matkalla löytynyt ja kadonnut vuorotellen, ja tämäkin tietyllä tavalla jaksaa viehättää.

Keskiössä meillä on ollut tämän kehittämismatkan aikana tietenkin käyttäjä. Tästä lähtökohdasta olemme saaneet töitä vietyä eteenpäin ja oikeaan suuntaan. Käyttäjän pitäminen ykkösenä mielessä on todennäköisesti ollut suuri vaikuttaja siinä, että uudistunut sovellus on otettu niin hyvin vastaan!

TaskuTurvan kehityksessä meille on ollut tärkeää, ettei hommaa perusteta vain omille lennokkaille haaveille mitä hurjempia uusia teknologioita hyödyntävästä sovelluksesta, jos se ei tuo riittävää lisäarvoa käyttäjälle. Usein näitä polkuja seuraamalla on helppoa päätyä määränpäähän, jossa on sovellus täynnä upeita ominaisuuksia – joskin hyödyttömiä käyttäjälle.

Saimmekin pidettyä mielestäni hyvin kiinni siitä periaatteesta, että ensin tulevat käyttäjät ja heidän toiveensa vakuutusyhtiön sovellusta kohtaan. Näiden pohjalta mietittiin mitä tarjotaan, miksi ja miten jotain asioita meillä voidaan hyödyntää.

Projektin aikana huomasin pohtivani myös sitä, onko oleellisempaa tuntea suuri kokonaisuus edes jollain tasolla, vai tuntea oma vastuualueensa täysin ja tarkasti? Koen, että oma työskentelyni on hedelmällisempää, kun taustoista ja kokonaisuudesta on edes jonkinlainen ymmärrys. Samaan aikaan pitää muistaa, että kaikesta kaiken tietäminen ei liene edes tavoiteltavaa, sillä hommia tehdään porukalla, ja kollegoiden apuun voi luottaa.

Mielestäni tässäkin kehityksessä tärkeää on, että tuntee sen, mitä ollaan tekemässä ja miksi ollaan tekemässä. Koska koko teksti alkoi erittäin kuluneella lausahduksella, en aio tähän lainata yhtä kuluneinta lausetta liittyen suunnitteluun ja valmiuteen.

Suunnitelmia laatiessa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon jatkuvassa muutoksessa oleva liiketoiminnan ympäristö. Ketteryys voi olla myös valmiutta luopua huolella hiotuista suunnitelmista, kun yllättäviä muutoksia tulee vastaan. Aidosti ketterä organisaatio muuttaa liiketoimintaympäristöään, eikä vain reagoi sen muutosten ehdoilla. Siinä riittääkin tavoittelemista mille tahansa organisaatiolle.

Siellä se TaskuTurvan uusi versio nyt on sovelluskaupoissa, joten voidaankin siirtyä seuraavien hommien pariin? No, ei sentään. TaskuTurvan saamaa palautetta seurataan tarkasti ja jatkossakin kuunnellaan sitä, mitä käyttäjät tältä sovellukselta odottavat ja tehdään kehitystyötä sen mukaan. Hyvä kuitenkin on muistaa, että tässä ollaan saavutettu vasta yksi etappi ja hommat jatkuvat sekä kehitys kehittyy. Ja TaskuTurva tulee jatkossakin, uusine ominaisuuksineen.

Heini Louhelainen
kirjoittaja työskentelee Turvassa sovellusasiantuntijanaTaskuTurva on Turvan asiakkaiden ja Turvan vakuuttamien ammattiliittojen jäsenten oma mobiilisovellus. Uudistuneessa TaskuTurvassa on monia uusia ominaisuuksia, jotka tekevät Turvassa asioinnista entistä mutkattomampaa.

Uudistuneesta TaskuTurvasta löydät muun muassa henkilökohtaisen ja ammattiliittosi tarjoaman vakuutusturvan, sekä viimeisimmät laskusi. Nykyisin myös viestittely kanssamme onnistuu TaskuTurvan kautta!

Lue lisää TaskuTurvasta täällä.

Katso myös: