”Vakuutusedustajan työssä parasta on vapaus”

– Ikinä ei harmita tulla töihin, kuten voi olla monessa muussa työpaikassa, ei edes vuosien jälkeen.

Näin kuvailee työtään Toni Pihl, joka toiminut Tampereella Turvan vakuutusedustajana keväästä 2014 lähtien. Edustajat myyvät itsenäisinä yrittäjinä Turvan vakuutuksia.

– Tässä työssä paras juttu on vapaus. Esimerkiksi työajat ja lomien ajankohdat voi päättää itse.

Työtä voi tehdä vaikka omalla kotisohvalla, konttorilla tai tapaamisissa asiakkaiden luona – tai kaikkia näitä yhdistellen. Miellyttävintä työssä ovat hänen mukaansa tapaamiset asiakkaiden kanssa.

– Esimerkiksi jos nostat tapaamisissa asiakkaan kanssa esille jotain, mitä he eivät ole itse vakuutuksissaan huomanneet tai tulleet ajatelleeksi, syntyy luottamus asiakkaan ja edustajan välille. Se on hieno tunne. Tuntee tekevänsä jotain tärkeää.

Oman työn jälki näkyy

Tapaamisten eteen on kuitenkin tehtävä kunnolla työtä. Myynti ei nimittäin tule itsekseen edustajankaan ammatissa. Hyvillä myynneillä ansiot voivat kohota hyvinkin korkeiksi.

– Jos tekee keskimääräisen viiden päivän työviikon, pääsee jo ihan mukaviin ansioihin, kunhan jaksaa olla ahkera.

– Minun on vaikea enää kuvitella tekeväni tavallista palkkatyötä. Provisiopalkkaan tottuu ja nopeasti alkaa tykkäämäänkin siitä.

Kaupan kanssa viikonlopun viettoon

Turva on pieni vakuutusyhtiö, mutta pienuudesta ei Pihlin mukaan ole haittaa.

– Asiakkaat reagoivat Turvaan hyvin. Tosi harvoin tulee mitään negatiivista.

Jos yhtiö on asiakkaalle hieman tuntemattomampi, kaivaa Pihl laatikostaan esiin leikkeitä viime vuosien uutisista. Niissä kerrotaan, kuinka Turva on jälleen ollut ykkönen vakuutusalan asiakastyytyväisyyttä mittaavassa EPSI Rating -tutkimuksessa. Turvalla on ollut alan tyytyväisimmät yksityisasiakkaat vuosina 2011, 2012, 2013, 2014, 2016 ja 2017.

Turvan tuotteita Pihl kuvaa hyviksi.

– Täällä on myös hyvä työporukka ja reilu esimies, hän sanoo.

Mikä sitten antaa työssä suurimmat kiksit?

– Parhaan tuntee saa, kun saa kaupan tehtyä. Erityisesti silloin, kun se on viikon viimeinen ja sen jälkeen pääsee ajelemaan asiakkaan luota kotiin. Sitä tunnetta on vaikea voittaa.


Turvan vakuutusedustajaksi

Meillä on eri puolella Suomea noin 70 päätoimista vakuutusedustajaa, jotka itsenäisinä yrittäjinä myyvät Turvan vakuutuksia. Vakuutusedustajan tehtävä sopii sinulle, jos olet aktiivinen, myyntihenkinen ja pidät ihmisten parissa toimimisesta. Voit määrätä itse työskentelyaikasi ja rakentaa omat tavoitteesi.

Mikäli vakuutusedustajan työ kiinnostaa, tarjoamme sinulle:

  • Kilpailukykyiset myyntipalkkiot
  • Mahdollisuuden taloudelliseen tukeen toiminnan alussa
  • Mukavat työkaverit ja koko organisaation tuen
  • Mielenkiintoisen työn ja hyvät tuotteet
  • Mahdollisuuden uuteen ammattiin ja etenemiseen uralla


Mikä kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä oman alueesi aluepäällikköön.