Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
29.5.2023

Turvallisin mielin talvilomareissulle

Talvilomareissu häämöttää jo monissa perheissä. Mukaan pakattavien tavaroiden ja varusteiden määrä voi yllättää ahtaessa niitä auton peräluukkuun ja suksiboksiin. Kun sinulla on Turvan koti-irtaimistovakuutus, voit reissata kotimaassa rennosti tietäen, että koko perheen matkatavaroilla sekä urheiluvälineillä on sama turva kuin kotosallakin.

Isä ja lapsi pakkaamassa tavaroita auton takakonttiin

Kotimaan matkoilla turvaa 10 000 euroon saakka

Suurin osa Turvan asiakkaista valitsee laajan koti-irtaimistovakuutuksen, sillä se antaa kattavaa turvaa omaisuuden rikkoutumisten tai muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen varalle kotimaassa – myös kodin ulkopuolella aina 10 000 euroon saakka. Vakuutus on voimassa enintään 12 kuukauden ajan vakuutuspaikan ulkopuolella.

Laaja koti-irtaimistovakuutus tarjoaa kattavaa turvaa muun muassa elektroniikalle, urheiluvälineille ja muulle irtaimelle omaisuudelle vakuutuskirjaan merkittyyn enimmäiskorvausmäärään saakka. Turvan kotivakuutusasiakkaat voivat siis huoletta tuupata peräkontin täydeltä talviurheiluvälineitä mukaan kotimaan talvilomareissulle, sillä ne sisältyvät koti-irtaimistovakuutukseen 10 000 euroon saakka.

Kuitenkin itse matkakohteessa urheiluvälineet ja muu irtain kannattaa siirtää parempaan talteen, esimerkiksi mökin varastoon lukkojen taakse. Autosta, suksiboksista tai perävaunusta
varastettua omaisuutta korvataan yhteensä enintään 5 000 euroon saakka.

Omaisuuden rikkoutumisen tai muiden äkillisten ja yllättävien vahinkojen lisäksi laajasta koti-irtaimistovakuutuksesta korvataan muun muassa palo- ja varkausvahinkoja. Huomaathan, että urheilu- ja harrastusvälineiden rikkoutuminen niiden tavanomaisessa käytössä ei ole vakuutuksesta korvattava vahinko.

Suppeammista koti-irtaimistovakuutusten turvista ei korvata omaisuuden rikkoutumisvahinkoja, ja muutoinkin vahinkojen korvattavuus voi olla laajaa koti-irtaimistovakuutusta suppeampi. Ennen reissuun lähtöä kannattaakin tarkistaa oman irtaimistovakuutuksen turvan taso ja punnita, onko se riittävä ja tarpeeksi kattava omiin tarpeisiisi.

Ulkomaan matkoille erillinen matkatavaraturva

Ulkomaan reissulle lähtiessäsi tarvitset erillisen matkatavaraturvan, jonka voit liittää näppärästi osaksi koti-irtaimistovakuutustasi. Ulkomaan matkatavaravakuutuksen enimmäiskorvausmäärä sekä omavastuuosuus ovat räätälöitävissä sinun ja perheesi tarpeiden mukaisesti.

Koti-irtaimistovakuutuksesta poiketen matkatavaraturva sisältää myös ajoneuvossa, matkailu- tai muussa perävaunussa, veneessä tai teltassa olevat matkatavarat. Kuitenkin rahat ja maksuvälineet on tarpeen pitää tallessa ja mukana, sillä niiden varkausvahingot edellä mainituista paikoista eivät kuulu vakuutuksen piiriin.

Pakkaa tavarat fiksusti mukaan

Erilaisilta vahingoilta voi välttyä tehokkaasti omaa harkintaa ja maalaisjärkeä käyttäen. Tavaroita pakatessa kannattaa pitää huoli siitä, että nesteet ja elektroniikka pysyvät visusti erillään matkan ajan. Lisäksi jos matkatavaroissa on herkästi särkyviä esineitä, on niiden huolelliseen pakkaukseen kiinnitettävä erityishuomiota.

Reissuun mukaan otettavaa omaisuutta tulee valvoa ja säilyttää lukkojen takana, kuten kotioloissakin. Jos matkalla omaisuutta säilytetään autossa, on arvokkaampi omaisuus tarpeen pitää piilossa uteliailta katseilta esimerkiksi auton hansikaslokerossa tai muuten peitettynä.

Matkatavara- ja koti-irtaimistovakuutusta koskevat samat suojeluohjeet, joita noudattamalla
voit tehokkaasti estää ikäviä yllätyksiä ja vahinkoja niin kotona kuin matkallakin. Suojeluohjeet voit tarkistaa kotivakuutusehdoista.

Mitä matkatavaravakuutuksesta ei korvata?

Koti-irtaimistovakuutukseen kuten myös matkatavaravakuutukseen sisältyy joitakin rajoitusehtoja, joiden mukaan joitakin vakuutustapahtumia ei korvata. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Urheiluvälineiden ja -varusteiden tai harrastusvälineiden rikkoutuminen tavanomaisessa käytössä

  • Omaisuuden katoaminen, unohtaminen tai niiden seurauksena tapahtunut vahinko

  • Varkausvahinko, kun tapahtumapaikkaa tai -aikaa ei voida määritellä

  • Ulkomaan matkalla vuokratulle tai lainatulle omaisuudelle tapahtunut vahinko

  • Takuun piiriin kuuluva vahinko

Tutustu Turvan kotivakuutukseen täällä.

Muista myös vakuuttaa itsesi ja rakkaimpasi

Matkatavaroille kannattaa hankkia kattava turva ennen reissuun lähtöä, mutta onhan myös Se tärkein vakuutettuna – sinä ja perheesi? Turvan kattavalla Terveysvakuutuksella voit räätälöidä omiin ja perheesi tarpeisiin sopivan vakuutusturvan matkojen, tapaturmien ja sairauksien varalle.

Tutustu Turvan henkilövakuutuksiin täällä.