Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
29.8.2022

Vakuutukset ovat aktiivisen elämän turva

Kun elämä on eläkkeellä vauhdikasta, on hyvä, että myös vakuutukset ovat kunnossa. Tamperelaisen Ritva Luotosen arkeen meininkiä tuovat järjestöhommissa mukana olo ja muut rakkaat harrastukset, kuten soutuspinning, lukeminen ja matkailu.

Punaiset hiihtosukset ja sinivalkoiset sauvat nojaavat vaaleanruskeaa lautaseinää vasten.

Luottamustehtävät ovat olleet mielekkäitä

Pitkän työuransa Luotonen teki kaupan alalla, ja alan ammattiliittoon, nykyään Palvelualojen ammattiliitto PAMiin, kuuluminen on ollut itsestään selvä juttu. Myös ammattiosaston luottamustehtäviä on vuosien mittaan riittänyt.

– Lapsena sanoin, että unelma-ammattini on "kaupan täti". Koululaisena pääsinkin jo jakamaan kukkakaupan paketteja, Luotonen kertoo.

Polku jatkui vastuutehtäviin tavaratalomaailmassa. Kun Luotonen jäi eläkkeelle, silloinen ammattiosaston puheenjohtaja pyysi häntä perustamaan kerhon eläkeläisille ja työttömille. Porukan kokoaminen ei alkuun ollut aivan helppoa.

– Alussa mukaan saatiin vain viisi henkilöä, ja mietin, tuleeko tästä mitään. Mutta siitä se kuitenkin lähti kasvamaan, ja kerho vakiintui aktiiviseksi eläkeläiskerhoksi, joka kokoontuu kerran kuukaudessa.

Luotonen on vastannut kerhon vuosittaisten kesäretkien järjestämisestä. Niillä suunnataan aina jonnekin kiinnostavaan kotimaan kohteeseen, välillä Tallinnaan saakka. Mukana olleiden tyytyväisyys on ollut taattua.

Järjestöaktiivi nauttii keskusteluista ihmisten kanssa

Parasta Luotosen mielestä järjestöelämässä on ihmisten kohtaaminen. PAMin toiminnassa mukana olo on tuonut elämään paljon.

– Vastuurooleissa oleminen ja se, että pääsee vaikuttamaan asioihin, on ollut mielekästä. Asioiden edistäminen on opettanut neuvottelutaitoja, kertaa Luotonen.
– Olen aina ollut mukana myös uteliaisuudesta: haluan kokea elämässä paljon ja saada ymmärrystä erilaisiin asioihin, hän jatkaa.

Luotonen toimii edelleen eläkeläiskerhon, eli ns. tiistaikerhon vetäjänä.

– Antoisinta tässä hommassa on, kun saa olla ihmisten kanssa kosketuksissa, kaikki ne keskustelut ovat avartaneet ajatusmaailmaa.

Turva tuntunut aina omalta vakuutuskumppanilta

Luotonen on ollut tyytyväinen Turvan asiakas kymmeniä vuosia. Vakuutusasiat tulivat aikoinaan luontevasti ajankohtaisiksi, kun hän meni naimisiin nyt jo edesmenneen miehensä kanssa vuonna 1974. Turva on tuntunut omalta vakuutuskumppanilta siitä asti.

Vahinkoja Luotoselle ei juurikaan ole sattunut, mutta vakuutukset on hänen mielestään silti hyvä olla eläkkeelläkin kunnossa.

– Esimerkiksi koti-irtaimisto on tärkeä olla vakuutettu, olisi muutoin kamalaa, jos jotain sattuisi. Vaikka ei mitään erityisen arvokasta omistaisikaan, vahingon sattuessa lasku voisi silti yhteensä kasvaa suureksi.

Asioiden hoitaminen verkossa on nykypäivää

Luotonen on ottanut käyttöön myös Turvan verkkopalvelun ja kannustaa muita senioreita samaan.

– Kaikki asiat ovat nykyään verkossa, joten ehdottomasti verkkopalveluiden käyttö on syytä opetella. On mukavaa, kun vakuutusasioistaankin saa lukea suoraan koneelta silloin kun haluaa, eikä paperipinoja kerry. Asioiden hoitaminen verkossa on tätä päivää.

Turvassa parasta on luotettavuus.

– Täällä tietää olevansa turvassa. Asiointi Turvan kanssa on aina mennyt todella hyvin, esimerkiksi silloin, kun puolison kuoleman jälkeen piti siirtää aiemmat yhteiset vakuutukset omiin nimiini, Luotonen kiittelee.

Tutustu Turvan verkkopalveluun täällä!