Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
29.1.2024

Matkavakuutus ei korvaa lakosta aiheutuneita kuluja

Helmikuun alun työtaistelutoimet vaikuttavat laajasti Suomen matkustajaliikenteeseen. Turvan matkavakuutuksista ei korvata lakon vuoksi aiheutunutta matkan peruuntumista, viivästymistä tai keskeytymistä.

Nainen selaa puhelinta

Jos matka uhkaa peruuntua, ota yhteys matkanjärjestäjään tai kuljetusyhtiöön

Suomen lentoliikenteen on uutisoitu pysähtyvän 1.–2. helmikuuta useiden ammattiliittojen lakkojen seurauksena. Työtaistelutoimilla voi olla vaikutusta myös juna-, laiva- ja linja-automatkoihin.

Turvan matkavakuutukset eivät matkavakuutusehtojen mukaisesti korvaa kuluja, jos matka peruuntuu, viivästyy tai keskeytyy lakon takia. Työtaistelusta aiheutuvia edellä mainittuja tapahtumia ei korvata henkilökohtaisesta tai yritysten matkavakuutuksesta eikä ammattiliiton jäsenvakuutuksesta.

Jos matka peruuntuu, viivästyy tai keskeytyy lakon vuoksi, tulee korvausta hakea matkanjärjestäjältä tai kuljetusyhtiöltä.

Määräaikaisesta matkavakuutuksesta voidaan palauttaa jo ennakkoon maksettu vakuutusmaksu, jos matkalle ei pääse lähtemään Suomesta laisinkaan. Otathan tällaisessa tilanteessa yhteyttä Turvan asiakaspalveluun .