Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Reseförsäkring

Reseförsäkringen består av resenär- och resgodsförsäkring, som du kan teckna antingen tillsammans eller separat. Med resenärförsäkringen försäkrar du dig själv och din familj och med resgodsförsäkringen försäkrar du ert medföljande bagage.

Information om reseförsäkring

  • Resenärförsäkring och Resgodsförsäkring gäller även barn, barnbarn eller partnerns barn under 18 år som reser tillsammans med föräldrarna eller mor-/farföräldrarna.

  • Du behöver en egen Resenärförsäkring för varje vuxen person samt för ensamresande barn.

  • Om du reser oftare än en gång per år, lönar det sig för dig att välja en kontinuerlig reseförsäkring, eftersom det är ett mer förmånligt och bekymmerslöst alternativ. Om du behöver ett skydd endast för en enskild resa, kan du teckna en tidsbegränsad reseförsäkring.

Bra at veta

Försäkringshandlingar, ersättningsbeslut och fakturor skickas till dig på finska. I nättjänsten kan du göra en skadeanmälan endast på finska.

Reseförsäkringscertifikat

När du har en reseförsäkring eller ditt fackförbund har försäkrat dig med en reseförsäkring kan du hitta ett reseförsäkringscertifikat i TaskuTurva -appen och från onlinetjänsten. Ladda ner instruktion för att få ett reseförsäkring certifikat.