Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kiinteistövakuutukset

Kiinteistöjen vakuutustuotteita ovat Kiinteistön täysarvovakuutus ja Kiinteistövakuutus. Nämä tuotteet on tarkoitettu asunto-osakeyhtiöille ja sellaisille kiinteistöosakeyhtiöille, joissa ei harjoiteta liiketoimintaa. Tuotteiden erona on se, että Kiinteistön täysarvovakuutuksessa omaisuus on vakuutettu aina sen täydestä arvosta, ilman ennakkoon tehtyä jälleenhankinta-arvon määrittämistä. Kiinteistövakuutuksessa puolestaan on jälleenhankinta-arvoon perustuva etukäteen määritelty vakuutusmäärä. Yritysten omistamat liike- ja teollisuuskiinteistöt vakuutetaan yritysvakuutuksella.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme, niin saat lisätietoa vakuutusten sisällöstä ja itsellesi parhaasta vakuutusratkaisusta.

Lyhyesti

  • Turvan kiinteistövakuutukset ovat selkeitä vakuutuskokonaisuuksia, jotka kattavat kiinteistölle ominaiset omaisuus-, keskeytys-, vastuu- ja oikeusturvariskit.
  • Kiinteistön täysarvovakuutuksen keskeisin ero Kiinteistövakuutukseen on se, että Kiinteistön täysarvovakuutuksella kiinteistö on vakuutettu tilavuuden perusteella täydestä arvostaan, jolloin vakuutusmäärää ei tarvita.
  • Kiinteistövakuutuksilla vakuutetaan rakennus ja rakennukseen kiinteästi asennetut rakenteet, kalusteet ja pinnoitteet.
  • Kiinteistövakuutusten kohteena ovat rakennusten lisäksi talotekniikka rakennuksessa ja tontilla, tontilla olevat tavanomaiset rakennelmat ja varusteet sekä enintään 12 m2:n suuruiset varastot ja katokset sekä kiinteistön hoidossa käytettävät tavanomaiset työkalut ja työkoneet (max. 5kW).
  • Kiinteistövakuutukset sisältävät omaisuus-, vastuu- ja oikeusturvariskien kattamiseksi tarvittavat vakuutukset. Vakuutusturvaa voidaan tarvittaessa laajentaa kattamaan myös esimerkiksi vuokratulojen keskeytymistä.
  • Irtaimistoa ei voida vakuuttaa kiinteistövakuutuksilla.


Katso myös:

Yritysten yksityistapaturmavakuutus