Vapaa-ajalla sattunut liikenteen henkilövahinko

Vahinkoon syyllisen ajoneuvon liikennevakuutus korvaa liikennevahingossa loukkaantuneiden henkilövahingot sekä syyttömien osallisten ajoneuvo- ja omaisuusvahingot. Jos vahingon syyllisyys on epäselvä, voit hakea korvausta henkilövahingosta oman ajoneuvosi liikennevakuutuksesta. Lue tarkemmin mitä liikennevakuutus korvaa?

Katso tästä toimintaohjeet ajoneuvon vaurioiden korjaamiseksi.

Alla olevat toiminta ohjeet koskevat vapaa-ajan vahinkoja. Jos vahinko sattui työssä tai työmatkalla, katso siinä tapauksessa toimintaohjeet työssä tai työmatkalla sattuneesta liikenteen henkilövahingosta.

Toimi näin

 1. Jos olet vahinkoon syyllisen ajoneuvon kuljettaja, omistaja tai vakuutuksenottaja, ilmoita vahingosta Turvan verkkopalvelussa (ma-su 7-23) tai puhelimitse 01019 5108 (ma-pe 8-17).

  Kirjaudu sisään

  Jos taas olet vahinkoon syyttömän ajoneuvon kuljettaja tai matkustaja, pyöräilijä, jalankulkija tai liikennevahinkoon syyllisen ajoneuvon matkustaja, varmista, että liikennevahinkoon syyllisen ajoneuvon kuljettaja ja vakuutuksenottaja on tehnyt vahinkoilmoituksen Turvaan. Tiedustele asiaa suoraan syylliseltä kuljettajalta. Voit myös toimittaa poliisin tutkintailmoituksen tapahtuneesta Turvaan. Ilmoitathan omat yhteystietosi Turvaan.

  Mikäli liikennevahingon syyllisyys on epäselvä, voit hakea korvausta omista henkilövahingoistasi sen ajoneuvon liikennevakuutuksesta, jossa olit kuljettajana tai matkustajana.

 2. Käy lääkärin vastaanotolla tarkastuttamassa liikennevahingossa tulleet vammat. Voit valita hoitopaikkasi; yhteistyökumppaneitamme ovat muun muassa Pihlajalinna, Mehiläinen ja Terveystalo.

 3. Liikennevakuutuksesta korvataan ensimmäisen lääkärin vastaanottokäynnin kulut sekä mahdollinen röntgentutkimus ilman maksusitoumusta. Yleensä lääkäriasema lähettää laskun käynnistä suoraan vakuutusyhtiöön. Jos joudut maksamaan käynnin itse, säästä maksutositteet ja ota yhteyttä puhelimitse 01019 5108 tai toimita tositteet yhteystiedoissa olevaan osoitteeseen postitse. Turvan asiakkaana voit toimittaa tositteet myös Turvan verkkopalvelun kautta.

 4. Lääkärin suosittelemia muita tutkimuksia tai hoitoja kuten magneettitutkimusta tai fysioterapiaa varten tarvitset maksusitoumuksen. Pyydä hoitolaitosta toimittamaan Turvaan lasku ja lääkärin hoitokertomus, jossa haetaan maksusitoumusta suositeltuun tutkimukseen tai hoitoon.

 5. Mikäli fysioterapia on korvattavaa, annamme maksusitoumuksen yhteistyökumppanillemme Fysi Partnersille, joka ottaa sinuun pian yhteyttä hoidon aloittamiseksi.

 6. Ansionmenetyksen korvaamista varten toimita lääkärintodistus sairauslomasta sekä työnantajan todistus menetetyn palkan määrästä.

 7. Lääke-, matka- ja muista liikennevahingosta aiheutuneista kuluista voit hakea korvausta puhelimitse, sähköpostilla, faksilla tai täyttämällä ja postittamalla alla olevan korvaushakemuksen. Katso lisätietoja omaisuusvahinkojen korvaamisesta.


 8. Mikäli liikennevahinko sattui ulkomailla, katso täältä lisätietoja.