Onhan meillä Avainlippu?

Mikä on 53-vuotias, ollut mukana Lordin euroviisujuhlissa, ollut paikalla kun kultaleijona Anssi Salmela on napannut presidentti Tarja Halosen hellään syleilyynsä jopa 100 000 ihmisen edessä ja minkä voi bongata myös Turvan vakuutustuotteista?

No sehän on tietysti Avainlippu. Se on tunnus, joka kertoo, että tuote tai palvelu on ehtaa suomalaista alkuperää, kuten Lordi, Kultaleijonat ja Turvan vakuutukset. Avainlipun myöntää Suomalaisen Työn Liitto (STL).

Avainlippu on tärkeä. STL:n teettämän tutkimuksen mukaan lähes kaksi kolmesta suomalaisesta kokee, että Avainlippu vaikuttaa heidän ostopäätökseensä. Sillä päätöksellä on vaikutusta. Avainlipulla merkittyjä suomalaisia tuotteita ja palveluita ostamalla luodaan lisää hyvinvointia Suomeen. Se luo työpaikkoja ja vaurautta suomalaisille. Myös tuotteen tuotantoketjun jäljitettävyys ja läpinäkyvyys ovat usein paremmalla tolalla kuin esimerkiksi halpatyövoimamaassa valmistetuissa tuotteissa.

Suomalaiset ovat arvostavat tuotteen kotimaisuutta: peräti kolme neljästä on valmis maksamaan enemmän palvelusta tai tuotteesta, joka on valmistettu Suomessa. He saavat myös rahalleen vastinetta. Tutkimuksen mukaan merkki kuvastaa suomalaisille muun muassa luotettavuutta, vastuullisuutta, laatua ja rehtiyttä.

Suomalaista vakuuttamista

Avainlippu koristaa myös Turvan tuotteita. Turva on kotimaisessa omistuksessa ja kaikki se toimipaikat sijaitsevat Suomessa. Kun asiakas hankkii vakuutuksen Turvasta, saa itselleen hyvinvointia, kun voi elää rauhallisin mielin vakuutusturvan ollessa kunnossa. Samalla asiakas luo hyvinvointia myös muille suomalaisille. Turva työllistää ympäri Suomea yli 300 vakuutusalan ammattilaista.

Kun teet ostopäätöstä, muista siis aina tarkistaa: onhan siinä Avainlippu.