Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vesilammikkoon ajaminen voi tulla kalliiksi

4.7.2019 - Autovakuutus

Kesällä ukkosmyrskyt ja kaatosateet saattavat yllättää autoilijan. Isoja vesilammikoita ja veden peittämiä tienpätkiä voi muodostua hetkessä. On hyvä muistaa, että jos ajaa vesilammikkoon ja autoon tulee vaurioita, vakuutus ei korvaa korjauskuluja.

Ajoneuvon ollessa pysäköitynä kohonneesta tulvavedestä koituneet vahingot korvataan luonnonilmiövakuutuksesta. Vahinkoja ei kuitenkaan korvata, jos ajoneuvolla ajetaan tarkoituksellisesti osittain tai kokonaan veden peittämällä tiellä tai muulla alueella.

Jos käy niin, että auton moottori hörppää vettä ja hyytyy kesken matkan, ainoastaan hinauspalvelu lähimmälle korjaamolle korvataan.

Vesilammikkoon ajamista tulisi aina välttää. Autoa ei ole suunniteltu vedessä ajettavaksi eikä auton rakenteet ole täysin suojattuja vedeltä. Vettä voi esimerkiksi kulkeutua moottorin sisään ja tämä vaurioittaa autoa vakavasti. Tällöin veteen huristelusta voi seurata kallis lasku.

Kaatosateen yllättäessä autoilijan tulisi kiinnittää erityishuomiota tilannenopeuteen. Jos tielle on kerääntynyt paljon vettä, on syytä hiljentää vauhtia. Kannattaa pysähtyä miettimään olisiko määränpäähän toinenkin reitti tai voisiko pysähtyä hetkeksi odottamaan kunnes sadekuuro on ohi.

Mitä kaikkia sääilmiöistä aiheutuneita vahinkoja luonnonilmiövakuutus korvaa?

Luonnonilmiövakuutus korvaa ilman bonusmenetystä äkillisistä sääilmiöistä johtuvia välittömiä vahinkoja. Näitä ovat esimerkiksi auton ulkopintoja vahingoittanut raesade tai tuulen irrottamasta esineestä ajoneuvolle aiheutunut kolhu. Luonnonilmiövakuutus korvaa myös vahingon, joka aiheutuu pysäköidylle autolle vedenpinnan noususta.

Luonnonilmiövakuutus sisältyy useisiin Turvan kaskovakuutuksiin. Jos vakuutus sisältää kolarointivakuutuksen, raekuuroista koituneet vahingot korvataan, vaikka vakuutus ei sisältäisi luonnonilmiövakuutusta. Kolarointivakuutuksen käyttö vaikuttaa kuitenkin bonukseen. Osakaskoista ei korvata sääilmiöiden aiheuttamia vahinkoja.

Tutustu lisää auton ja muiden ajoneuvojen vakuutuksiin täällä.

Katso myös: