Haasta itsesi Pirkan Kierrokselle

24.5.2019 - Turva mukana

42. Pirkan Pyöräily ajetaan 9.6.2019

Suomen suurin pyöräilytapahtuma Pirkan Pyöräily järjestetään vuosittain sunnuntaina kaksi viikkoa ennen juhannusta. Päämatkat, 217 km Pitkä Pirkka ja 134 km Klassikko kiertävät Näsijärven ympäri Suomen kauneimmaksi kutsutulla reitillä. Pirkan Pyhä 40 km ja Lilliputti 4 km tarjoavat elämyksiä vähemmän polkeneille. Varsinaisen pyöräilypäivän jälkeen, seuraavan viikon perjantaina järjestetään Yöpyöräily, jossa 134 km matkalla nautitaan suomalaisen kesäyön tunnelmista.

Turvan riskipäällikkö Jari Keskinen on kokenut Pirkankiertäjä. Tänä vuonna Jarilla on kymmenes perinteikäs Pirkan Kierros menossa, mikä tarkoittaa, että hän ottaa osaa vuoden aikana kaikkiin neljään eri lajiin: hiihtoon, pyöräilyyn, soutuun ja hölkkään. Reilun viikon päästä Jari nähdään siis myös Pirkan Pyöräilyn lähtöviivalla, kun hän tavoittelee jälleen kerran 134 km Klassikko-reitin maalia.

Keskinen on viihtynyt pyörän selässä lapsesta saakka. Pitkistä matkoista hän innostui alle kymmenvuotiaana pyöräilessään isänsä kanssa Tampereelta Virroille vaihteettomalla fillarilla. Tänä vuonna pyöräilykilometrejä on kertynyt noin 300 kilometriä. Parasta Jarin mielestä pyöräilyssä ovat vauhti, maisemat ja tietysti alamäet.

Ensimmäistä kertaa Keskinen osallistui Pirkan Kierros -tapahtumaan yli 30 vuotta sitten. Mikä sitten motivoi konkaria osallistumaan yhä uudelleen? Ensimmäisenä hän mainitsee tapahtuman tarjoamien kestävyyslajien monipuolisuuden ja itsensä haastamisen. Jari harjoittelee eri lajeja 2-3 kertaa viikossa ympäri vuoden.

- Lajien vaihtuminen tekee hyvää niin mielelle kuin kropalle. Kun treenaa monipuolisesti, kroppa ei ole niin kovilla ja tulee rasitettua eri lihaksia tasapuolisemmin, muistuttaa Keskinen.

Vaikka Jari on liikkunut koko ikänsä ja suhtautuu intohimoisesti urheiluun, hän korostaa, että kyseessä on harrastus. Otsa kurtussa hän ei ole koskaan Pirkan Kierroksille osallistunut. Keskinen kannustaakin kaikkia vähänkin pyöräilystä tai muista Pirkan Kierroksen lajeista kiinnostuneita lähtemään mukaan.

- Pirkan kiertäminen ei ole kilpaurheilua. Toki itsensä kannattaa haastaa ja asettaa tavoitteita. Näin tulee pidettyä itsensä kunnossa läpi vuoden. Kannattaa treenata ja kokeilla. Itselleni tavoite on päästä maaliin terveenä ja hymyssä suin.

Itsensä haastamisen lisäksi aivan yhtä tärkeänä Jari pitää tapahtumien tarjoamaa sosiaalista puolta.

- Paikalle kerääntyy samanhenkistä porukkaa ja tunnelma on leppoisa. Huhkimisen jälkeen saunotaan, syödään yhdessä soppaa ja vaihdetaan kuulumisia.

Suosikkilajikseen Jari nostaa hiihdon vaativuutensa vuoksi, mutta suorituksena soutu on ehdoton ykkönen. Soutu on Pirkan kierroksen ainoa joukkuelaji, johon myös Turva osallistuu vuosittain omalla porukallaan.

- Turvassa on kautta aikain ollut paljon Pirkan Kierroksille osallistujia. Pirkan soutuun osallistutaan vuosittain omalla turvalaisista koostuvalla joukkueella ja meillä on kasassa aina huippuporukka, tunnelmoi Keskinen.

Turvan asiakkaana alennusta osallistumismaksusta

Turva sponsoroi tänäkin vuonna Pirkan Kierrosta ja Turvan asiakkaat saavat alennuksen tapahtumien osallistumismaksuista. Ilmoittautuessasi tapahtumiin osoitteessa pirkankierros.fi olet oikeutettu neljän euron alennukseen. Turvan kampanjakoodi on 88782 (kysytään ilmoittautumiskaavakkeessa). Huomioithan, että alennus on voimassa ilmoittautuessasi ennakkoon pirkankierros.fi-sivun kautta. Ennakkoilmoittautuminen Pirkan Pyöräilyyn päättyy maanantaina 3.6.2019.

Tapahtumat vuonna 2019:
42. Pirkan Pyöräily sunnuntaina 9.6. (Yöpyöräily perjantaina 14.6.)
41. Pirkan Soutu lauantaina 27.7. (Retkisoutu keskiviikkona 31.7.)
50. Pirkan Hölkkä sunnuntaina 6.10. (Talkoohölkkä sunnuntaina 13.10.)

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Pirkan Kierroksen toimisto
puh. 050 408 5111
sähköposti: toimisto(ät)pirkankierros.fi
ilmoittautuminen: www.pirkankierros.fi

Katso myös: