Hoida kesäajoneuvojen liikennekäyttöönotto ja liikennevakuuttaminen ajoissa kuntoon

10.5.2019 - Tuoteuutiset

Huolehdi kesäajoneuvojen velvollisuudet ajoissa kuntoon

Kesän ollessa aivan nurkan takana, uskaltavat varmasti nyt viimeisetkin kesäajoneuvojen omistajat herätellä menopelejään talviunilta. Kesäajoneuvot kuten moottoripyörät, mopot tai museoautot poistetaan usein liikennekäytöstä talven ajaksi. Kun kevään koittaessa on aika hakea kesäajoneuvo varastosta ja putsata sen päälle kertyneet pölyt, tulee ennen ajoon lähtöä muistaa tehdä myös liikennekäyttöönotto. Samalla pitää varmistaa, että ajoneuvon lakisääteinen liikennevakuutus on voimassa.

Välttyäkseen yllättäviltä sanktioilta, kesäajoneuvoihin liittyvät velvollisuudet on tärkeää hoitaa ajoissa. Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa. Käyttökielto koskee myös ajoneuvoa, jonka liikennevakuutus ei ole voimassa. Molemmissa tapauksissa poliisi poistaa ajokiellossa olevasta ajoneuvosta rekisterikilvet havaitessaan sen liikenteessä.

Velvollisuuksien laiminlyönti tulee kalliiksi myös takautuvasti maksettavien korotettujen vakuutusmaksujen ja mahdollisen ajoneuvoveron takia. Maksut lasketaan koko siltä ajalta, kun ajoneuvo on ollut liikennekäytöstäpoistettuna tai vakuuttamatta, vaikka ajoneuvolla olisi ajettu luvatta vain yhtenä päivänä. Näin liikennevakuutuksen laiminlyönnistä seuraava vakuuttamattomuusmaksu voi olla jopa nelinkertainen tavalliseen vakuutusmaksuun nähden.

Liikennekäyttöönotto ja liikennevakuuttaminen onnistuvat helposti Turvan verkkopalvelussa. Liikennekäyttöönotto on maksuton rekisteri-ilmoitus. Käyttöönoton voi tehdä myös Traficomin verkkopalvelussa, mutta liikennevakuutus tulee tällöin olla otettuna vakuutusyhtiöstä erikseen.

Lähde: Liikennevakuutuskeskus

Katso myös: