Turva ja TPV perustivat rahaston vähävaraisten perheiden lasten jalkapalloharrastuksen tukemiseksi

3.9.2018 - Turva vaikuttaa

Turva ja TPV perustivat rahaston.

Lapsen harrastuksia pidetään usein itsestäänselvyytenä, mutta läheskään kaikissa kodeissa asia ei ole näin ruusuinen. Liian monen nappulan harrastus tyssää siihen, ettei perheellä ole varaa lapsen harrastusmaksuihin.

Jotta kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus pelata, vakuutusyhtiö Turva on perustanut yhdessä Tampereen Pallo-Veikkojen kanssa rahaston tukemaan taloudellisesti heikossa asemassa olevien perheiden lapsien jalkapalloharrastusta. Tänä syksynä ensimmäistä kertaa jaettavilla Lasten Turva -rahaston stipendeillä katetaan 30 lapsen harrastetoiminnan kustannukset TPV:n talvifutiskauden aikana.

”Rahaston avulla haluamme varmistaa sen, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus jatkaa mukavaa harrastustaan myös talvella. Olisi sääli, jos kesällä syttynyt liekki on pakko jättää kytemään koko pitkän talven ajaksi perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Pahimmassa tapauksessa polte hiipuu lopullisesti”, sanoo Turvan markkinointipäällikkö Janica Lamberg.

Tukea alle 16-vuotiaan harrastustoimintaan

Stipendiä voi hakea TPV:n harrastejalkapallon, eli Futisklubin, toimintaan. Futisklubissa pelaavat 5–15-vuotiaat tytöt ja pojat. Klubin talvikausi alkaa lokakuussa ja jatkuu maaliskuuhun asti. Lapsilla on yleensä viikossa kaksi tapahtumaa, joista toinen on jalkapalloharjoitus Hervannan kuplahallissa. Kerran viikossa liikutaan koulun salissa, jossa esimerkiksi kesytetään hieman pienempää ja pehmeämpää palloa, futsalia.

Harrastetoiminnan maksu on 30–35 euroa kuukaudessa. Futisklubi tarjoaa mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa omien kykyjen ja halujen mukaisesti. Kaikki saavat pelata, eikä kilpailullisia tavoitteita ole. Ensimmäisen kuukauden voi käydä kokeilemassa maksutta.

Futisklubi on myös hyvä ponnahduslauta TPV:n ikäkausijoukkueisiin. Kaikki kovat TPV-pelurit ovat aloittaneet harrastuksensa Futisklubissa, ja osa on päässyt jopa ulkomaille asti.

”Me TPV:ssä kannamme huolta harrastuksen hinnasta tietäen että monella perheellä on vaikeuksia hoitaa harrastusmaksuja. On tosi hienoa että Turva on tässä mukana ja yhdessä mahdollistamme hyvän harrastuksen myös taloudellista tukea tarvitsevien perheiden pelureille”, kertoo TPV:n puheenjohtaja Jouni Kaikuranta.

Monet perheet tarvitsevat apua

Menneen kesän aikana jo kahdeksan TPV-junioria on viilettänyt pallon perässä Turvan tuen avulla. Harrastukset ovat tärkeitä lapsille erityisesti kesäisin, kun koulu ei ole rytmittämässä heidän arkeaan. Tekemisen puute voi tehdä tauon koulutyöstä ankean. Harrastusten merkitystä ei sovi kuitenkaan vähätellä myöskään sinä aikana, kun koulut ovat käynnissä.

Tärkeää työtä vähävaraisten perheiden lasten harrastustoiminnan tukemiseksi tehdään Tampereen alueella jatkuvasti. Esimerkiksi Hope ry tukee parhaillaan noin sadan lapsen ja nuoren harrastustoimintaa.

Hakuaika stipendeille on 3.–23.9. Hakemuksen voi tehdä tästä.

Katso myös: