Turva antoi viime vuonna omistaja-asiakasalennuksia yli 9 miljoonaa euroa

9.3.2018 - Tuoteuutiset

Turva palveluksessasi!

Turva teki vuonna 2017 erinomaisen tuloksen. Tilintarkastamattomien ennakkotietojen mukaan yhtiön kokonaistulos oli koko historian paras, 10,7 miljoonaa euroa.

– Tuloksen taustalla on erityisesti yhtiön kasvanut kannattavuus. Se oli viime vuonna selvästi parempi kuin aikaisemmin, kertoo Turvan taloudesta vastaava johtaja Timo Laukas.

Turva on keskinäinen vakuutusyhtiö eli asiakkaidensa omistama. Asiakkaille hyvä taloudellinen tilanne näkyy muun muassa omistaja-asiakasalennuksina, joita Turva antoi asiakkailleen viime vuonna yli 9 miljoonaa euroa.

Asiakkaat hyötyivät liikennevakuutuksen uudistuksesta

Vuosi 2017 oli sähäkkä vakuutusalalla. Siihen toi erityistä vipinää vuoden alussa voimaan astunut liikennevakuutuslain uudistus. Turva sai vuoden aikana lisää liikennevakuutusasiakkaita ja myös yksityisasiakkaiden kokonaismäärä kasvoi. Tästä huolimatta vakuutusmaksuista saatu tulo laski ensimmäistä kertaa vuosiin. Laukkaan mukaan vakuutusmaksutulon lasku selittyy suurelta osin Turvan liikennevakuutusten uudistuksella.

– Turvan liikennevakuutusasiakkaiden määrä kasvoi, mutta saatu maksutulo laski jonkin verran. Tässä uudistuksessa voittivat asiakkaat, joista suuri osa sai liikennevakuutuksensa aiempaa edullisemmin, Laukas sanoo.

Turvalla jälleen tyytyväisimmät asiakkaat

Erinomainen tulos ei ollut ainoa positiivinen asia Turvan vuodessa 2017, sillä Turvalla oli jälleen vakuutusalan tyytyväisimmät yksityisasiakkaat. Asia selviää EPSI Rating Vakuutus 2017 –tutkimuksesta, josta on napannut ykkössijan jo seitsemän kertaa 2010-luvulla.

– Olemme tehneet suuria panostuksia palveluumme. Hienoa nähdä, että ne kantavat hedelmää. Lähtötasomme oli korkea, mutta asiakkaat ovat meihin entistäkin tyytyväisempiä, mistä olen erityisen tyytyväinen, kertoo Turvan toimitusjohtaja Minna Metsälä.

Yhtiön vuoden merkittävin avaus oli uusi mobiilisovellus TaskuTurva, joka julkaistiin marraskuussa. Turvan asiakkaat ovat löytäneet sovelluksen hienosti: helmikuun loppuun mennessä sovellus on ladattu puhelimiin jo yli 12 000 kertaa.

– TaskuTurvan suosio on ollut positiivinen yllätys. Mobiiliasioiminen on tulevaisuutta, ja TaskuTurva on vasta taipaleensa alussa. Meille on kuitenkin tärkeää, että asiakkaamme saavat palvelua sillä tavalla kuin he itse haluavat, oli se sitten käynti toimistolla tai vakuutusasioiden hoitaminen verkossa ja mobiilissa, Metsälä muistuttaa.

Turvan tunnusluvut 2017

  • Vakuutusmaksutulo: 107,9 miljoonaa euroa (110,8 milj. vuonna 2016)
  • Liikevaihto: 112,3 milj. e (113,6 milj.)
  • Yhdistetty kulusuhde: 91,1 % (97,0 %)
  • Kokonaistulos: 10,7 milj. e (6,5 milj.)
  • Sijoitustoiminnan nettotuotto sitoutuneelle pääomalle: 2,8 % (2,7 %)

Luvut tilintarkastamattomia ennakkotietoja.

Katso myös: