Mopon ja moottorikelkan vakuutukset uudistuivat

24.5.2017 - Tuoteuutiset

Turva

Turvan liikenne- ja kaskovakuutukset mopoille ja moottorikelkoille uudistuivat kesäkuun alussa. Voit ottaa ajoneuvollesi liikennevakuutuksen lisäksi Peruskaskon, joka korvaa mm. kolarointi-, luonnonilmiö-, ilkivalta- ja eläintörmäysvahinkoja, tai Hirvi-ilkivalta-palo-varkausvakuutuksen, joka nimensä mukaisesti korvaa mm. ilkivalta- ja varkausvahinkoja.

Mopon uuden liikennevakuutuksen maksu muodostuu kahdesta osasta, pohjamaksusta ja ajokauden maksusta. Ajokauden maksu kertyy vakioajokaudelta huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Jos käytät mopoa koko vakioajokauden, liikennekäytöstä poistoa ei tarvitse ilmoittaa lainkaan. Jos taas ajat vähemmän, voit ilmoittaa mopolle liikennekäytöstä poiston. Hyvitämme ajokauden maksun liikennekäytöstä poiston ajalta, kun poisto kestää vakioajokaudella vähintään 30 vuorokautta kerrallaan.

Myös moottorikelkan uuden liikennevakuutuksen maksu jakautuu pohjamaksuun ja ajokauden maksuun. Moottorikelkan vakioajokausi on marraskuun alusta huhtikuun loppuun. Moottorikelkallekin voit ilmoittaa liikennekäytöstä poiston, jos kelkalle ei ole käyttöä koko vakioajokaudeksi. Ajokauden maksu hyvitetään liikennekäytöstä poiston ajalta, kun poisto kestää vakioajokaudella vähintään 30 vuorokautta kerrallaan.

Sekä mopon että moottorikelkan Peruskaskon maksu muodostuu ajokauden turvasta sekä koko vuoden kattavasta osakaskoturvasta. Liikennekäytöstä poisto hyvitetään Peruskaskossa ajokauden turvasta.

Vanhat mopo- ja kelkkavakuutukset pysyvät ennallaan, eikä muutos vaadi asiakkailtamme mitään toimenpiteitä. Voit siis pitää vanhan vakuutuksesi voimassa tai pyytää tarjouksen uudesta vakuutuksesta. Kysy lisää Turvasta!