Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Muuttamisen ihanuutta

14.8.2020 - Tiina Kemppi

Kukonlaulun aikaan heräämme kesäiseen aamuun, valmiina muuttofirman saapumiseen. Herätyskello saa torkuttaa pitkän aikaa, enkä millään jaksaisi nousta edellisen yön muuttamisen jäljiltä. Ensimetrit on siis jo muutossa otettu, ja irtaimistoa kuljetettu uuteen asuntoon, jotta muuttofirmalle jää vain isoimmat kuljetettavat.

Sitä ennen uuteen asuntoon piti tietenkin saada näkyville oma kädenjälki, eli siivota. Harva meistä kai haluaa suoraan laittaa tavaransa paikoilleen, vaan rättiä ja pesuainetta on näytettävä vähän joka hyllyllä ja nurkassa, jotta tunne omasta asunnosta alkaa syntyä.

Muuttofirma saapuukin ajoissa ja isoimmat tavarat kannetaan näppärästi autoon ammattilaisten toimesta. Uudessa ja vanhassa kohteessa pyydellään naapureilta anteeksi useampaan kertaan, kun hissin ovea joudutaan pitämään auki saadaksemme hissin täyteen tavaraa. Kerrokseemme asti kun on matkaa rappusia pitkin hieman liikaa, joten hissin kanssa muuttaminen on pakollista.

Naapurit naureskelevat ymmärtäväisesti, että pitäähän sitä muutto toki tehdä ja pohtivat pitäisikö heidän tehdä rappustreeniä odottelun sijaan. Uusien naapureiden tuskaa lisäsi hieman päivän aikana se, että hissejä oli vain kaksi, ja samaan taloon muuttajia kuukauden vaihtuessa kerralla kolme.

Uusi sohva on tilattu samalle päivälle huonekalufirmasta, kotiinkuljetuksella. Sohva saapuukin ja mahtuu hienosti hissiin. Mutta miten onkaan asuntoon mahtumisen laita. Sohva ei vaan millään taitu ovesta sisään, vaikka kuinka niin tahtoisimme. Pohdimme jo ovipumpun irrotusta, kun ammattitaito astuu kuvaan. Kuljetusfirman ammattilaiset ovat tainneet muutaman sohvan kuljettaa, eivätkä he pienistä hätkähdä. Käytävän kattopalat irti ja sohva taittuu kuin taittuukin asuntoon katon kautta. Eipä olisi tämä tullut mieleen ihan ensimmäisenä.

Sitten vain tavarat paikoilleen kaappeihin ja laatikot tyhjiksi. Tuleepa samalla mieleeni, että ehkä sanomalehti ei ole jatkossa paras astioiden pakkausväline, ellei halua olla sormet mustina sitä pois purkamassa. Opimme myös, että kun pahvilaatikoita on ympäri asuntoa, lisääntyy tapaturma-alttius; varvas nimittäin murtuu erittäin helposti, kun sen sopivassa asennossa polkaisee pahvilaatikon nurkkaan. Auts!

Mutta minnekäs tässä talossa viedään kaikki nämä pakkausjätteet? Mistä löytyvätkään roska-astiat? Alkaa etsintäreissu. Tämä onkin tullut jo aikaisemmin päivällä tutuksi etsiessämme varastoja, mutta roska-astioita ei vaan tule mistään vastaan. Mutta hei, hississä on onneksemme naapuri roskapussin kanssa! ”Saisinko liittyä seuraasi?” Ja näin löytyivät myös roska-astiat. Yhteistyöllä.

Muutto on monella opiskelijalla vastassa tänäkin syksynä. Tämän tarinan myötä, jossa olin itse muuttoapurina, muistui mieleeni se, että muutossa tarvitaan niin yhteistyötä kuin auttamistakin.

Myös me Turvassa saamme olla ammattilaisia omalla alallamme ja auttaa muutossasi – kotivakuutuksen päivityksessä muuton aikana, tapaturmavakuutuksen tekemisessä murtuneiden varpaiden varalta, tai esimerkiksi talkoovakuutuksen osalta, jos talkoolaisia tarvitaankin enemmän. Yhteistyöllä asiat järjestyvät, olehan siis meihin yhteydessä, jos voimme olla apunasi!

Tiina Kemppi
kirjoittaja on Turvan myyntijohtaja


Muutto edessä? Tutustu Turvan kotivakuutuksiin täällä.

Katso myös: