Naurettava tulevaisuus

28.2.2019 - Liisa-Maria Koivuniemi

Lue Liisa-Marian tuore blogi!

Muutama viikko sitten kokoonnuimme Turvassa parinkymmenen työkaverin kanssa tulevaisuustyöpajaan. Eli käytännössä leikkimään ja juomaan kahvia. Voisikin kysyä, että miksi ihmeessä? Tulevaisuus saapuu kyllä ilman pajojakin.

Mutta minkälaista tulevaisuutta haluamme, sen pohtimiselle on kyllä syytä raivata tilaa ”oikeiden” töiden joukosta. Aika usein puksuttelemme eteenpäin ja se, mitä odotamme tulevasta hävittää allensa ajatuksen siitä, mitä toivomme.

Tulevaisuudentutkimuksessa ajatellaankin aika usein toivottavaa, todennäköistä tai epätoivottavaa tulevaa. Omassa pajassamme juttelimme näistäkin, mutta eniten ajatuksia taisi kuitenkin herättää arvalla heittämämme skenaariot. Pääosin ne naurattivat, ja se on hyvä merkki!

Naurettavat ajatukset avaavat meille parhaiten ajatusta, jossa mahdollisia tulevaisuuksia on monta ja niihin monta vaihtoehtoista polkua.

Yhdessä rakentelimme tulevaisuuksia, joissa Turva perusti rakennusliikkeen ja korjaamoketjun, etätyötä tehtiin Kanarialta, asiakkaille toimitettiin virtuaalilaseja, johtoryhmä arvottiin, Turvan uudelle toimitusjohtajalle Ville Rauniolle pystytettiin patsas suihkulähteeseen jne. Hieman lähti niin sanotusti mopo keulimaan ja tulevaisuutta koskevat pelot, epäilyt ja ”eiköhän jatketa niin kuin ennenkin” -ajatukset saivat kyytiä.

Ja se oli oikeastaan päivän tärkein anti; nähdä tuleva monina mahdollisuuksina. Paras kommentti taisi olla lopun ”en tiennyt, että tulevaisuus voi naurattaa näin paljon”.

Mukavaa tulevaisuuspäivää kaikille 1.3.2019! #tulevaisuuspäivä www.tulevaisuuspaiva.fi

Liisa-Maria Koivuniemi
kirjoittaja on Turvan kehittämispäällikkö

Katso myös: