Lupausten aika

28.12.2018 - Tiina Kemppi

Turvan asiakaspalvelijat tekevät työtä, jota tuskin yksikään robotti voi korvata.

Vuosi lähenee loppuaan ja uusi vuosi on alkamassa. Monissa organisaatioissa vuoden vaihde tarkoittaa, että yhdessä yössä pöytä putsataan, töiden ja tuloksen tekeminen aloitetaan jälleen uudelleen vuoden ensimmäisenä päivänä. Moni meistä ihmisistäkin haluaisi putsata oman pöytänsä vuoden vaihtuessa ja moni yrittääkin tehdä sen.

Teemme lupauksia tulevalle vuodelle ja toivomme sitä kautta elämäämme jotain parempaa. Suunnittelemme suuressa toivossa elämäntaparemontteja, liikkuvamme enemmän, laihtuvamme, syövämme terveellisemmin, lopettavamme tupakanpolton, juovamme vähemmän alkoholia, olevamme parempia miehiä, naisia, puolisoja, työntekijöitä. Vaatimattomasti toivomme vain olevamme entistä parempia ihmisiä.

Ennen joulua viimeisinä päivinä lataamme kaikki viimeisetkin energiamme arkeen, tietäen että kohta alkaa kauan odotettu pidempi vapaa. Joka onneksi tänä vuonna suosii meitä kaikkia. Vaikka pidempi vapaa olisi vain päivän pidempi, heräämme silti uuteen vuoteen aina uutta tarmoa puhkuen.

Tammikuussa hikoilemme vieretysten salilla ja lenkkipoluilla tehty lupaus mielessämme. Aloitamme tipattoman tammikuun yhteisesti koko työporukalla ja kippistämme yhteiselle onnistumiselle helmikuussa.

Viime uutenavuotena tein itse lupauksen, jonka ajattelin varmasti pystyväni toteuttamaan. Lupasin, että perheessämme syödään vähemmän nakkia. Kaivoin esiin keittokirjat ja ruokaohjeet, lupasin maltillisesti uuden ruoan vähintään kerran viikossa. Arvaatko kuinka kauan tätä kesti ennen kuin kohtasin kolmevuotiaan protestin siitä, miksi perheemme kaapista ei löydy enää tuota suolaista kaveria. Kokonaista seitsemän viikkoa… Perheessämme syödään siis edelleen nakkia, niin kylmänä kuin kuumanakin aina kun siltä tuntuu.

University College of Londonissa tutkittiin muutama vuosi sitten sitä, että meillä ihmisillä kestää keskimäärin 66 päivää oppia uusi tapa. Lasi vettä aamupalalla muuttuu automaatiksi tutkimuksen mukaan 21 päivässä ja 50 vatsalihasliikettä vasta aika paljon myöhemmin. Ei ole siis ihme, jos moni meistä luovuttaa jo helmikuussa lupauksensa suhteen, niin kuin minäkin tein. Ainakin maaliskuulle asti siis pitäisi jaksaa, ja jos vaikka salilla käy kaksi kertaa viikossa niin tämä lupaus alkaa tuntua omalta ehkä vasta kesää lähestyttäessä.

Ehkä on vain hyväksyttävä, että minusta ei tule entistä parempaa ihmistä tulevalle vuodelle ja keskityttävä nauttimaan keväästä – valoa kohti mennään!

Me Turvassa lupaamme antaa teille asiakkaille tulevanakin vuonna yhtä hyvää palvelua kuin tänäkin vuonna. Tänä vuonna olimme siinä Suomen parhaita, tahdomme olla sitä myös tulevana vuonna.

Lupaamme edelleen olla se yhtiö joka selittää sinulle ymmärrettävästi tuotteet ja ehdot, sekä noudattaa hyvää vakuutustapaa kaikessa toiminnassaan. Aloitamme tulevana vuonna rakentamaan jotain uutta teille asiakkaille. Uusia tuotteita tulevaan, sekä järjestelmiä jotka parantavat saamaanne palvelua entisestään. Lupaamme myös, että mobiiliaplikaatiomme TaskuTurva kehittyy entisestään, vaikka onhan se aivan mahtava jo nyt!

Oikein ihanaa vuotta 2019 kaikille!

Tiina Kemppi
Kirjoittaja on Turvan asiakaspalvelusta vastaava palvelujohtaja.

Katso myös: