Kaukana kotoa ja avun tarpeessa?

20.9.2017 - Janne Mäkinen

Janne Mäkinen

Lomamatkalla usein sattuu ja tapahtuu, pahimmissa tapauksissa ensin tapahtuu ja sitten sattuu. Aivan normaali sairaus, vaikkapa flunssa tai vatsatauti, on reissussa ollessa usein paljon hankalampi kaveri kuin kotioloissa. Lentäminen on vaikeaa, jos poskiontelot ovat täynnä limaa. Ja jo sinne lentokentälle pääseminen voi olla tuskaista, jos vatsatauti vaivaa. Joskus lääkinnällistä apua tarvitaan pienen tapaturman jälkien paikkaamiseen.

Varsinkin ulkomailla olosuhteet pakottavat meidät usein reissussa turvautumaan lääkärin apuun hieman matalammalla kynnyksellä kuin kotimaassa. Niin tai näin, ulkomailla kannattaa muistaa, että edes terveydenhoidon sektorilla ei kaikki aina ole sitä miltä näyttää. Joissakin turistikohteiden lääkärikeskuksissa potilasta kohdellaan ensisijaisesti rahanlähteenä ja toissijaisesti potilaana.

Edes oman hotellin tai matkaoppaan suositus ei aina – siis aina – ole takuu laadukkaasta hoidosta. Usein toki on. Kaikkein varmimman vinkin hyvästä hoitopaikasta Turvan matkustajavakuutusasiakas saa kuitenkin matkahätäpalvelusta, jonka meille tuottaa SOS International.

Se palvelee 24/7 suomen kielellä, ja SOS:n numeron löydät Turvan matkavakuutuskortista tai -todistuksesta. Koska Turva vakuuttaa satoja tuhansia ammattiliittojen jäseniä mm. matkustajavakuutuksilla, voit löytää tämän tärkeän tiedon myös ammattiliittosi jäsenkortin kääntöpuolelta. Muistathan, että nykyisin vakuutuskortti voi olla myös digitaalinen eli ns. mobiilikortti.

SOS:n tarjoama palvelu on äärettömän arvokasta, jos matkalla kohdannut tapaturma, sairaus tai onnettomuus on vakavaa laatua. SOS palvelee kuitenkin erittäin mielellään myös arkisten sairauksien kanssa. He osaavat neuvoa asiakkaamme lomakohteen parhaaseen hoitoon! Turvan matkustajavakuutusasiakkaan kannattaa siis aina soittaa SOS:ään, jos tarvitsee matkalla sairaanhoitoa.

Matkustajavakuutus auttaa sairauden ja tapaturman yhteydessä sekä korvaa tietyin ehdoin myös matkan keskeytymisestä tai matkalta myöhästymisestä aiheutuvia kustannuksia. Yleensä myös matkatavarat kannattaa vakuuttaa. Sen voi hoitaa joko erillisellä matkatavaravakuutuksella tai kotivakuutuksella. Turvan laajat kotivakuutukset korvaavat myös matkalla mukana olleelle omaisuudelle tapahtuvat vahingot ja varkaudet 4500 euroon saakka.

Janne Mäkinen

Kirjoittaja on Turvan viestinnästä ja ammattiliittojen vakuutusasiakkuuksista vastaava palvelujohtaja.

Katso myös: