Uutinen 1 otsikko

Vinkit talvimatkailuun (21.1.2016)

Turvallista matkaa!

Talvi on varsinkin kaukomatkojen aikaa, mutta lyhyempi kaupunkilomailukin piristää kummasti arkea. Talvikuukausina matkustetaan niin aurinkokohteisiin kuin talvisiinkin olosuhteisiin. Yhtä kaikki matkailun tarkoitus on rentouttaa ja virkistää mieltä. Ohessa muutama vinkki onnistuneeseen reissuun.

Valkoisten hankien kutsu

Suomalaisten matkat Keski-Euroopan laskettelukohteisiin ovat yleistyneet viime vuosina. Aktiiviloma piristää ja yhdistää mukavasti matkailun ja harrastuksen.

Huomioithan, että off-piste-laskettelu on TEAMin jäsenilleen ottamaan matkustajavakuutuksen ulkopuolella. Kannattaa myös tarkistaa lentoyhtiöiden matkatavarasäännökset, jos haluat ottaa omat hiihto- tai lasketteluvarusteet mukaan.

Matkatavarat kotivakuutuksessa

Jäsenvakuutukseen ei sisälly matkatavaravakuutusta, joten matkatavarat on vakuutettava erikseen. Huomaathan, että matkatavarat saattavat jo sisältyä kotivakuutukseesi. Kun otat laajan tason kotivakuutuksen Turvasta, korvaa se myös ulkomaan matkoilla mukana oleville matkatavaroille aiheutuneita vahinkoja vakuutusehtojen mukaisesti. Kotivakuutuksessa olevan omavastuun voi matkatavaroiden osalta poistaa pienellä lisämaksulla. Kysy lisää meiltä!

Matkalla sattuu ja tapahtuu

TEAMin ottama matkustajavakuutus korvaa matkan aikana alkaneen sairauden tai sattuneen tapaturman aiheuttamia hoitokuluja. Näitä ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, tutkimuskulut ja lääkärin määräämät lääkkeet. Omat lääkkeet suositellaan pakattavaksi käsimatkatavaroihin. Ota lääkkeet mukaan alkuperäispakkauksissa ja kannattaa pakata myös reseptit mukaan.

Muista ottaa matkalle mukaan jäsenkorttisi, joka on myös matkavakuutuskortti. Näin hoitava laitos voi todeta, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus ja että hoidoille löytyy maksaja. Matkavakuutuskortti ei automaattisesti ole maksukortti, joten on hyvä varautua siihen, että kulut joutuu maksamaan ensin itse ja hakemaan korvausta myöhemmin vakuutusyhtiöstä.

Kannattaa tutustua ennen matkaa TEAMin jäsenvakuutuksen ehtoihin. Löydät ne Jäsenvakuutus-osiosta.

SOS on matkailijan tukena

Jos kuitenkin jotain odottamatonta tapahtuu, SOS auttaa. Sieltä voit saada apua, jos sairastut ja tarvitset lääkäriä tai sairaalahoitoa. SOS:issa on ympärivuorokautinen päivystys suomen kielellä ja siellä tunnetaan myös TEAMin jäsenvakuutus. SOS:n numeron löydät jäsenkorttisi takaa, ota jäsenkortti mukaan matkalle.

SOS:iin voi ottaa yhteyttä myös muissa kuin hätätapauksissa. He voivat esimerkiksi neuvoa lähimmän luotettavan lääkäriaseman sijainnin tai ottaa yhteyttä omaan lääkäriisi Suomessa. SOS järjestää myös mahdolliset sairaskuljetukset matkakohteesta Suomeen.

Matkailijan muistilista

• tarkista voimassaolevat matkustustiedotteet ulkoasiainministeriön sivuilta
• ota mukaan eurooppalainen sairaanhoitokortti, jonka saa ilmaiseksi Kelasta ja jäsenkorttisi
• tarkista, mitkä rokotukset tarvitaan/suositellaan matkakohteessasi
www.rokote.fi-sivulta
• tarkista, ovatko matkatavarat vakuutettuna kotivakuutuksessasi
• tee matkustusilmoitus, näin viranomaiset tietävät matkakohteesi ja yhteystietosi
• selvitä etukäteen, missä on lähin Suomen suurlähetystö tai edustusto