Minulle sattui tapaturma matkalla

Matkustajavakuutuksesta korvataan matkatapaturman aiheuttamia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita ja lääkärin määräämiä hoitoja, tutkimuksia ja lääkkeitä. Vakavissa matkatapaturmissa korvataan myös mahdolliset alkuperäisestä matkasuunnitelmasta poikkeavat kotiinpaluukustannukset ja matkan keskeytymisestä aiheutuneet menetetyt matkapäivät.

Toimi näin

 1. Hakeudu lääkärin vastaanotolle valitsemaasi hoitolaitokseen, Suomessa esimerkiksi Pihlajalinnaan, Mehiläiseen tai Terveystaloon. Muista ottaa yksityiselle hoitolaitokselle mukaan Kela-korttisi. Tiesithän, että vakuutus korvaa myös etälääkärin vastaanoton. Etälääkäripalveluista saat tarkempaa tietoa edellä mainittujen hoitolaitosten sivuilta.
 2. Ulkomaan lomamatkoilla voit ottaa yhteyttä yhteistyökumppaniimme SOS Internationaliin. Suomenkielinen hätäpalvelu palvelee sinua ympäri vuorokauden jokaisena viikonpäivänä numerossa +358 1019 5111.
 3. Varaudu maksamaan hoitokulusi ensin itse ja hae sen jälkeen niistä korvausta.
 4. Pyydä lääkäriltä käynnin yhteydessä hoitokertomusteksti.
 5. Ilmoita vahingosta Turvan verkkopalvelussa.

  Kirjaudu sisään

  Sisäänkirjautumisen jälkeen klikkaa Hae korvausta > Sairaus, tapaturma tai matkavahinko > Siirry sähköiseen korvauspalveluun > Valitse vakuutettu > Valitse vakuutus > Valitse henkilö, jonka vahingosta haet korvausta
 6. Jos tarvitsemme lisätietoja vahinkokäsittelyä varten, otamme sinuun yhteyttä.
 7. Voit hakea maksusitoumusta lääkärin määräämään magneettitutkimukseen, toimenpiteeseen tai fysikaaliseen hoitoon. Fysikaalisen hoidon osalta yhteistyökumppaninamme toimii Fysi Partners. Maksusitoumuskäsittelyä varten pyydä hoitolaitosta toimittamaan yhtiöömme lääkärinlausunto ja fysikaalisen hoidon osalta myös kopio tutkimus- ja hoitomääräyksestä. Yhteystietomme ovat hoitolaitoksella. Saat tiedon päätöksestä puhelimitse, tekstiviestillä tai verkkopalveluun.
 8. Yksittäiset lääkärikäynnit, laboratorio-, ultraääni- ja röntgentutkimukset tulee ensin maksaa itse.